АПРИЛОВСКАТА ИЗПРАТИ ВИПУСК 2022 СЪС ЗРЕЛИЩЕН СПЕКТАКЪЛ

Христиана Стойчева

На връх празника на града, Националната Априловска гимназия в град Габрово изпрати своите абитуриенти от Випуск 2022 с училищен спектакъл, посветен на тържествената раздяла със завършващите.

По традиция събитието беше подготвено от 11 класове в гимназията и представляваше вълнуваща театрална постановка под заглавието „Аз не съм суеверен“. Темата на учениците беше провокирана от вече отминалия петък 13 и целеше да проследи произхода на суеверията през различните държави и техните култури. Младите априловци се превъплътиха в множество типични образи, с които, като истински актьори, спечелиха сърцата на публиката. В този спектакъл дебют направи и новосъздадената музикална група на гимназията „Basement tones“. На сцената бяха наградени и десетки зрелостници, с успехи в областта на науката, изкуството и спорта. В края на събитието бяха отличени и Мис и Мистър Бал на випуска. Изпращането завърши с тържествена реч на директора на гимназията Елвиа Христова, която призова завършващите смело да продължат своя житейски път като достойни млади хора. „Априловото училище никога не изпраща! Тръгвам си и завръщам се са само видимости. Същността е „Пристъпих някога и оставам завинаги“- изрече още директорът.

В знак на уважение, зрелостниците получиха и персонализирано писмо, написано от кмета на града Таня Христова, в което тя призовава абитуриентите никога да не забравят корените си и винаги да носят Габрово в сърцето си.

По същото време в Бургас, пък връстниците им в Бургас се прегърнаха с мили думи и напуснаха родното школо с тъга и последвали радостни викове 1,2…12.

Визираме двата града, защото точно от тях са нашите колеги Хриси Стойчева и Тошко Стоянов, които вече не са ученици.


На добър час, приятели!

Пожелаваме попътен вятър на всички абитуриенти!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s