ГАБРОВО В „СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА 2021”

„Здравейте, уважаеми приятели и почитатели на СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА! Преди година за пръв път проведохме СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА виртуално. Днес продължаваме да разширяваме аудиторията си чрез интернет, но запазваме и срещите си на живо в Боженци. Организаторите от РСО „Централна Стара планина“ полагат усилия да държат интереса ви буден с нови срещи и преживявания. Този август СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА заплита началото на една нова традиция, в центъра на която е партньорството.“

С тези думи Таня Христова – кмет на Община Габрово и председател на Управителния съвет на РСО „Централна Стара планина“, откри СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА 2021 и представи проекта Glass Jazz, с който в събитието участва гр. Паневежис – литовският партньор на Габрово.

Glass Jazz на прочутото студио за стъкло Глас Ремис е единственото събитие в Литва, а може би и в цяла Европа, където артистичното стъкло се слива с музикалните импровизации. Първото издание на международния стъклен симпозиум се провежда през 2014 г. и се случва на всеки две години. Интересни, неочаквани и омайващи произведения на майсторите на стъкло, родени по време на събитието могат да бъдат видени в специално организирана изложба.

Обръщението на Таня Христова и видео разказите от творческото събитие Glass Jazz са достъпни за всички в YouTube канала на РСО „Централна Стара планина”.

Официално откриване на СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА 2021 от Таня Христова

Творчески симпозиум GlassJazz 2016

Творчески симпозиум GlassJazz 2018

Творчески симпозиум GlassJazz 2020

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s