Габрово се превърна в истински празник на българското кино

Хриси Стойчева

Тази седмица Габрово се превърна в истински празник на българското кино. На централния площад бяха прожектирани едни от любимите  ни български филми, сред които  „Истината за група Жигули“, „Като за последно“, с участието на номинираната за Оскар Мария Бакалова, „Засукан свят“ на Мариус Куркински, „12 а“ и „Вяра, любов и уиски“. Гост на откриването на събитието беше актьора и режисьор  Владислав Карамфилов- Въргала. Ето и какво сподели той пред габровската публика:

Киното за мен е магия, всеотдайност и за някои дори смисъл на живот. Преди няколко години гледах един документален филм за великите режисьори на 20в. и попаднах на интервю на американския режисьор Франсис Копола, който го обясни много точно- „Киното не е бизнес, това е работа на продуцентите.“ Въпреки това , преди години рискувах с един мой проект- филма „Операция Шменти Капели“  и досега единственото нещо, което и досега ме питат  върна ли си колата и апартамента, неосъзнавайки, че този филм струва около 12 апартамента и още толкова леки коли. Не. Не ги върнах, но и не съжалявам. За мен беше важно, че съм оставил нещо след себе си. Този филм и досега е сред най-гледаните български филми.

За добро или зло българското кино съществува, но само благодарение на държавата, защото никой друг не може да си го позволи. Но аз рискувах и направих този експеримент, заради който се озовах на дъното на социалната стълбица. И не съм само аз. Бъдете сигурни, че всички български актьори и режисьори са готови да дадат всичко в името на киното. Точно затова впечатленията на публиката от филма са едно голямо „Благодаря“ за неговия екип.

автор Хриси Стойчева

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s