Мария Димитрова:“Песента ми носи едно чувство на лекота – сякаш не съм стъпила на земята, а се намирам в един друг невероятно красив свят“

Интервю на Ева Димитрова

Коя е Мария?

-Аз съм певица, композитор… въобще творческа личност. Изучавала съм пиано, завършила съм тонрежисура, но най-вече съм това, с което започнах – певица. Дълги години се занимавах с поп и джаз музика, но през последните години открих огромната си любов към българския фолклор. Смятам, че родният ми град Ямбол е изиграл важна роля за предпочитанията ми към странджанската и тракийска музика.

От кога се занимаваш с музика?Как започна да пееш?


-Бях много малка – едва на 4 години, когато започнах първите си уроци по пиано и станах солистка на първия хор, в който съм пяла – този в детската градина. Майка ми разказва, че никога не съм спирала да пея и съм знаела толкова песни, че не съм ги повтаряла в рамките на поне час. 🙂

Какво чувстваш когато пееш?


-Песента ми носи едно чувство на лекота – сякаш не съм стъпила на земята, а се намирам в един друг невероятно красив свят. Има различни видове песни, разбира се, но аз обичам да изпълнявам такива, които ме зареждат с положителна енергия, които карат гласът ми да се носи и да стигне до сърцата на хората. Именно положителната реакция на хората и това, че съм успяла да ги разчувствам с изпълнението си и да ги откъсна поне за малко от ежедневието, е моята най-голяма мотивация.

-Какви са плановете ти за бъдещето?Мислиш ли за собствена песен?


-В момента работя по няколко проекта, като смея да кажа, че първият от тях е напълно готов. Това е албумът, за който говоря отдавна и който за жалост не успяхме да представим през април по обясними причини, но и това ще стане съвсем скоро – „Another World“ („Друг свят“). Всички песни в него са по мои музика и текст и аранжимент на Боян Ангелов (Boyan). Вторият албум, който се заформя, е с мои многогласни вокални обработки на български народни песни. Това са част от проектите ми, а за останалите , по които работя, ще разкажа вбъдеще.

С кой би направила дует?


-Изключително много обичам да работя съвместно с други талантливи артисти и го правя често. Пиша музика за тях, каня ги да участват в разни мои проекти и винаги се получават много добри и интересни крайни резултати. Подготвила съм няколко такива изненади в близкото бъдеще, но за сега няма да издавам имена 🙂.

Би ли предложила песен на читателите, с която да им усмихнеш деня?

-Моята най-любима песен е „Прочула се Рада“. Тя е от моя роден град. С Boyan (аранжимент) и Александър Михайлов (кавал), успяхме да и вдъхнем нов живот и лично на мен ми носи много свежо и лятно настроение. Затова тя ще бъде моя поздрав към вашите читатели.

Един коментар към “Мария Димитрова:“Песента ми носи едно чувство на лекота – сякаш не съм стъпила на земята, а се намирам в един друг невероятно красив свят“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s