Ралица Ангелова от „Тоника СВ“: „Имам песни на английски език, но друго е да се пее на родния“

***Певицата готви нови музикални изненади за почитателите си, заедно с талантливия си син Кристиан, който тръгва смело по нейния път

Интервю на Виктория Върбанова, наш кореспондент за област Шумен

Ментор Тошко Стоянов

-Благодарим Ви, че се съгласихте да гостувате в нашата медия! Какво дете бяхте?

-Бях весело и безгрижно дете. Родителите ми бяха преподаватели в музикалната школа в родния ми град Левски. Аз прекарвах доста време там, защото освен преподаването, там се събираха музиканти, цял оркестър, поставяха оперети, а това за мен беше като света на приказките. Още на четири години започнах да пея на двора, а махалата ме слушаше. После през годините се учих да свиря на цигулка, акордеон и пиано. На 15 години за първи път излязох на сцена, изпях 3 песни, всички страшно ме харесаха, а на мен най – много. Това затвърди желанието ми да продължа да се развивам с музика и пеене.

-За нашите млади читатели е интересно как свързахте творческата си кариера с музикалната формация“Тоника СВ“?

-Продължих да пея в София, в Българската Държавна Консерватория. Бях във втори курс, когато обявиха конкурс за Тоника. Сега на тези конкурси им казват „кастинг”… Много хора се явиха и след 3 изпитни кръга ни избраха: Милица Божинова, Ваня Костова, мен – Ралица Ангелова, Драгомир Димитров и Теодор Шишманов. Така сформирахме Тоника СВ. Журито на този кастинг беше от най – известните композитори на България – Стефан Диомов, Тончо Русев, Митко Щерев, Недко Трошанов и много други, които във вълнението си не съм запомнила. Това се случи през 1980 година. Тези събития предопределиха съдбата ми. След това направихме много хитове, които се пеят от малки и големи сега. Кой не знае „Приятели”, „Един неразделен клас”, „Кой ще каже какво е любов”, „Запази последния танц”, „Здравей как си, приятелко”, „Сутрин рано, вечер късно”, „Люлякови нощи”, „Мария” и много други.

А какво се случва с Вас сега, да очакваме ли нови самостоятелни песни скоро?

-Да, разбира се, винаги се радвам, когато имам възможността да реализирам някоя хубава песен. През годините направих „Самба за двама”, моя версия на „Твоята китара”, песента „Някой ден” по прекрасния текст на Ал. Петров, „Целувка на пролет”, „Ранобудна душа”, по аранжимент на сина ми Кристиан Петров и други. През 2014 година, заедно с бургаският певец Георги Дюлгеров изпяхме песента „Всичко е наред”, която спечели наградата на публиката на фестивала „Бургас и морето”. Имам две песни, които ще завърша скоро. Едната има и английска, и българска версия. Другата е само на английски, но обмислям идеята за български текст. Друго е да се пее на роден език! Имаме идея със сина ми Кристиан да направим една песен. Той тази година завършва училище и е вече млад музикант. Много му се отдават композирането и аранжирането.

А с какво друго се занимавате извън сцената и музиката?

-Занимавам се с различни неща. Обичам да чета книги, да плета на една кука – действа ми релаксиращо, със същото въздействие е и бродирането! Когато имам време, с удоволствие ги правя. През последните години преподавам поп и джаз пеене, солфеж и теория на музиката. Съчетанието на работата с удоволствието да чувам и виждам как хората се развиват, как пеят все по – добре и как се чувстват от съприкосновението, с това вълшебство музиката, е едно от най – любимите ми занимания!

Благодарим за този разговор! С нетърпение очакваме новите песни!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s