Националната Априловска гимназия отбеляза своя патронен празник за 187 път/ ВИДЕО

Христиана Стойчева

На 14 януари Националната Априловска гимназия отбеляза своя патронен празник за 187-ми пореден път. Традиционно празникът събира учители, ученици и випускници, за да почетат своя благодетел Васил Априлов и да си припомнят силата на просвещението, дори в най тежките за него моменти. Противоепидемичните меркии в града възпрепядстваха осъществяването на някои значими за гимназията събития , каквато е историческата игра „Шифъра на Априлов“, приключение за всички априловци. Същността на играта беше представена виртуално на осмокласниците, с надежда, че догодина и те ще имат шанса да съучастват в нея. За по-големите ученици в 10:00 ч беше предвидена онлайн среща от поредицата „Априловци се завръщат“ с Калоян Христов и Момчил Косев, двама успели априловци. Те представиха проекта „Музика в училище, както и своите бъдещи инициативи.

Тържествената част на празника завърши в 12:00 с поклонение и поднасяне на цветя пред паметника на благодетеля Васил Априлов. „Ново и най-значимо е събитието, в което се оглежда истината, че „школата е обща“ и открай света ще идват и ще се учат. Бъдете горди приемници на тази повеля, скъпи априловци! Нека сме дръзки и устояващи! Нека е в път и растеж делникът ни! Нека пребъде празникът на паметта за Благодетеля! Честити и вдъхновени! На многая лета!“- пожела г-жа Елвира Христова, директор на Националната Априловска гимназия.

Кметът на община Габрово г-жа Таня Христова също ни поздрави за празника. „И да не забравяме, че Габрово е върху онзи лъч на времето, който ни отрежда значимо място в историята на българската духовност! Честит празник, Национална Априловска Гимназия!

Поздрав до априловци от успелите възпитаници на гимназията Калоян Христов и Момчил Косев:

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s