Младежкият дом в Русе стартира записването за конкурса-рецитал „За да я има България“

Общинският младежки дом в Русе кани всички деца и младежи в училищна възраст от града и региона да се включат в конкурса за рецитал „За да я има България“.

Конкурсът се провежда за 18-а поредна година и е посветен на националния празник на България 3 март. За участие се допускат деца и младежи, които са подготвили да рецитират творби, свързани с отечеството, свободата и историята на родината ни, нейната красота, националните ни герои, както и други теми, свързани с родолюбието.

Литературните направления са Възрожденска и Следвъзрожденска литература по избор на участника, а възрастовите групи са три: от 1 до 4 клас, от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас, като във всяко направление и възрастова група се присъждат първа, втора, трета награда и поощрение.

Традиционно конкурсът се провежда присъствено, на сцена и пред жури, но в случай на промяна на епидемичната обстановка ще премине в онлайн формат, при който всеки участник трябва да има готовност да запише изпълнението на творбата си като любителско видео. Кандидатите трябва да следят за промени на страниците на Младежки дом Русе в социалните мрежи.

Конкурсът ще се проведе на 3 март. Регистрацията е задължителна, тъй като до участие ще се допускат само записани участници. Записването за конкурса е до 24 февруари 2022 г. на следния линк: https://forms.gle/xQYnZ3SrsZ6UNzxy8

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s