Стефка Емилова: Много души се страхуват от промяната, но тя винаги води до нещо по-хубаво

Репортерът ни Тошко Стоянов разговаря с  участник от „Гласът на България“- любимата на бургазлии, а и не само- Стефка Емилова.

Справи се прекрасно в „Гласът на България“. Как оценяваш представянето си там?

–  Смятам, че представянето ми беше доста на ниво. За мен това беше основната цел- да се появя там и да заявя себе си, да видя повече хора, да видя на какво съм способна и да разберат за мен. В интерес на истината, това е най-важното в тези формати.

Родена си в Търговище, но си наша бургаска гордост.  Как се случи това?

– Тази история съм я разказвала и преди. Свързана е със Стефан Диомов- преди години, когато за първи път ме забелязва на конкурса „Сезони“ и оттам се започна. Впоследствие участвах във фестивала „Бургас и морето“ и той си ме придърпа към Бургас, както и в групата „Горещ пясък“,в която станах основен вокал.

Кога изпя своята първа авторска песен?

– Беше преди много години…Когато бях на 15 години в Търговище имаше местен конкурс за авторски песни. Това беше първият конкурс в живота ми и тогава отново спечелих първо място, колкото и „скромно“ да звучи. И така… С течение на времето се създаде група G.R.A.S. Понастоящем продължаваме да правим нови песни, съвсем скоро излиза новата ни песен.

Песента ти „Разни мъже“ печели трета награда на конкурса „Бургас и морето“ 2012г. В нея се пее: „Виждам черни, руси, слаби, силни разни мъже“. Какви черти трябва да притежава един истински мъж?

– Чертите, които трябва да притежава, са чисто  душевни- душевността, която носи и вътрешния свят, разбира се. Всеки гледа външния вид, но ако говорим за по-задълбочените неща- това със сигурност е вътрешният свят- да се доближава до моя или поне да не пречи на моя такъв.

– Кои моменти от  живота си би искала да преживееш отново?

– Разбира се имам  моменти, които са ми били доста приятни и запомнящи се, които няма да забравя, но не бих се връщала назад. По-скоро бих искала нови и по-хубави от тези, които съм имала- да ми се случват различни такива. Аз съм човек, на който много бързо му става скучно и предпочитам да има ново и ново, да има усъвършенстване. Това е важно за всеки един от нас, особено за хората на изкуството.

Казва се, че нараненият човек се променя, а промененият човек наранява. Съгласна ли си?

– Хората се променят постоянно, независимо дали са наранени. Това е нещо хубаво, защото  много души се страхуват от промяната, но тя, според мен – винаги води до нещо по-хубаво, ако ти си адекватен и съумяваш да разбереш какво ти се случва и да разчетеш знаците.  Не съм убедена, че промененият човек  наранява, но това пак зависи от гледната точка.

-Защо щастието е в малките неща?

– Наистина щастието е в малкото. Човек няма нужда от големи и грандиозни неща- дали ще са материални или някакви други жестове, те се съдържат в малкото, защото когато го направиш от сърце и човекът срещу теб в дадения момент е имал нужда  от това-  в действителност го прави голямо, защото създава чувство за пълноценност.

Тошко Стоянов с певицата

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s