Нашата приятелка Алекс от Бургас с нова книга за връзката между дете и куче

Бургас е град на таланти, вдъхновени млади хора, които се вълнуват от литература, доброто в човешките взаимоотношения и вярват в щастливия край на всяка история. Това не е клише. 16-годишната Александра Петкова Иванова от гимназията за изучаване на романски езици „Георги С. Раковски“ още от много малка се ориентира към сферата на изкуствата, пише и рисува. Утре, 15 октомври /петък/, момичето ще сбъдне една своя мечта – ще представи дебютния си роман в КЦ „Морско казино”. Книгата носи заглавието „Просякът и Палето”, а младата авторка ще очаква гости и приятели в зала „Георги Баев”, от 17.30 часа.

Александра започва да пише „Просякът и Палето“, когато е на 13 г. След 3 години, през които на два пъти губи текста, успява да го завърши и решава да го публикува. Зад нея застава издателство „Либра Скорп”.

„Алекс е сред най-младите ни автори. И много се гордеем с това. Тези смели млади хора се броят на пръсти, не защото няма талантливи младежи, а защото те трябва повече да си вярват. В Бургас има много пишещи ученици. Нека вземат пример от нея. Наша роля е да ги стимулираме и подкрепяме и вратите ни са отворени широко за тях.”, сподели издателят Денчо Михов.

В „Просякът и Палето” се разказва за преживяванията на едно 15-годишно българско момче, което в средата на 90-те години на 20 век е принудено да живее на улицата като просяк. В една студена декемврийска нощ то намира малко кученце, което кръщава Пале. Появата на кутрето преобръща живота на момчето и то успява да подобри социалното си положение. Двамата герои минават през много приключения, поради което произведението е наситено с емоции и динамика. Историята има продължение, което ще изненада читателите. Произведението акцентира върху надеждата, добротата, силата на любовта, както и върху определените пътища, които съдбата открива пред нас. Авторката се надява да докосне предимно сърцата на подрастващите, защото и самата тя е в тази възраст. Нейната цел е да накара връстниците си да четат по-често книги. Книжката е компактна, с илюстрации, а прекрасната корица завладява така, както и самото съдържание.

Алекс е родена през 2005 г. в град Бургас. Учи в в паралелка с италиански език.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s