Габрово отбелязва ДЕНЯ НА ПСИХИЧНОТО ЗДРАВЕ с инфо кампания

По повод Деня на психичното здраве, Превантивно-информационен център към Община Габрово и Фондация „Общност в помощ на зависимите“ организират информационна кампания „ЗАЗ – здравословни алтернативи на зависимостите“. Инициативата е насочена към децата и младежите, за които тревожността, депресията и негативните емоции често се превръщат в причина за употреба на различни психоактивни вещества.

В подготвените информационни материали организаторите посочват някои от най-ефективните и същевременно достъпни алтернативи на рисковото поведение, като споделят лични преживявания, опит и начини за справяне с психичното натоварване и емоционалната нестабилност.

Листовките вече се разпространяват в медицинските центрове и медицинските кабинети на габровските гимназии, предстои те да достигнат и до останалите общини в региона.

Част от инициативите по повод Световния ден на психичното здраве бяха и проведените на 10 октомври в Консултативния център на Фондацията обучителни семинари с родители на тема „Психично здраве и съзависимост“.

Полезна информация по всички въпроси, свързани с последиците от рисковото поведение и с неговите здравословни алтернативи, може да откриете на: Превантивно-информационен център , Фондация „Общност в помощ на зависимите или на място: гр. Габрово, пл. „Възраждане” № 3 /служебен вход на зала „Възраждане“/.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s