Фестивалът „Пловдив-древен и вечен“ ни върна столетия назад

Илиана Пенова

Откриха фестивала „Пловдив-древен и вечен“. Той започна в 19 часа в петък със специална програма на Римския стадион Пловдив.

Тя включва античен ритуал за призоваване на благосклонността на боговете.Освен това гостите станаха свидетели и на танцовия спектакъл „Раннохристиянско кръщение”, битки между гладиатори и средновековна музика в изпълнение на групата „Фрея” .Куриоз на вечерта беше рицарски бой Pro fight triatlon – дуел по международен правилник WMCF Kinights, организиран от Петър Владов шампион от турнири у нас и в чужбина. Публиката спазваше всички наложени мерки и искрено се наслаждаваше на развлекателната програма. Събитието ще се проведе при засилени мерки – на трибуните на Римския стадион бяха допускани хора до момента, в който се запълниха разрешените от здравните власти седящи места.

„Пловдив – древен и вечен” продължи в събота и неделя на традиционното място за провеждането му парк Лаута. Там в различните фестивални зони над 200 участници претвориха хилядолетната история на един от най-старите живи градове в света – Пулпудева/Филипопол/ , Тримонциум/Пълдин/Филибе/Пловдив. Имаше демонстрации на занаяти, на бойни техники, на автентично облекло и оръжия, на приготвяне на средновековни гозби и питиета, на езда. Всичко премина под звуците на древна музика.

автор Илиана Пенова

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s