Tърсят се даровити младежи за безплатно обучение в различни сфери на науката и изкуството

По случай 10-ата си годишнина Фондация „Шанс за децата и природата на България“ Център за млади таланти – Бургас си поставят благородната задача да намерят и подкрепят новите таланти на града. Това сподели на нарочна пресконференция Пепа Николова – медиен експерт в Центъра за таланти, с което обяви началото на кампанията за откриване и развитие на талантливи млади хора в областта на науката, технологиите и изкуството.

На 32-ата финалисти, между 14 и 20 години, ще бъде осигурено безплатно целогодишно обучение в единствения европейски сертифициран център за работа с таланти – Център за млади таланти – Бургас, а сферите, в които ще се развиват те са – театрално изкуство, творческо писане, български език и литература, изобразително и приложно изкуство, моден дизайн, информатика и нови технологии, екология, лидерство и управление на проекти.

„Изключително благодарни сме на Община Бургас, че подкрепи нашата идея и прие поканата ни, като стана партньор в кампанията за откриване на нови таланти“, разказа още експертът в Центъра Пепа Николова.

„Благодарни сме на Центъра за млади таланти за поканата да участваме в кампанията. Община Бургас се опитва да подкрепя всички, които помагат и работят за развитието на децата. Затова се включваме в кампанията, като ще покрием безплатното целогодишно обучение на двама от финалистите“, заяви зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики на Община Бургас Йорданка Ананиева.

Обучението ще бъде едногодишно, като занятията ще се провежда веднъж седмично по 2 часа в Центъра за млади таланти на пл. Атанас Сиреков № 4 /срещу Община Бургас/.

Обучители ще бъдат доказани в сферата си експерти: Мария Танева – моден дизайн, режисьорът Симеон Димитров – театрална школа, Златка Коева – рисуване, доц. Светла Далакчиева – екология, Милена Георгиева – лидерство и писане на проекти, Добрина Топалова – творческо писане, д-р Александър Иванов – изкуствен интелект.

Необходимите документи за участие в кампанията са публикувани тук: http://www.forbgkids.org/326/page.html

Крайният срок за приемане на кандидатури е 30-ти септември 2021. Документите се приемат на имейл: info@forbgkids.org и на адрес: гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков № 4 /срещу Община Бургас/, ет. 1, ст. 5 до 30.09.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s