Случаите на COVID-19 в Бургас са 32 000, а в момента активни са 5 900, в болница се лекуват 215 души

„Ние сме в края на един успешен сезон. Успешен, благодарение на усилията на повечето хора, заети в туристическия бранш, мерките, които спазваха, и на всички гости на област Бургас”, заяви директорът на Регионална здравна инспекция Бургас д-р Георги Паздеров.

За последната година и половина от старта на пандемията случаите на COVID-19 са 32 000. В момента активни са 5 900, а в болница се лекуват 215 души. Починалите са общо 1176 души/ Общо ваксинираните в Бургаско са 145 000, а със завършен цикъл на ваксинация 74 300. Това е 8,2% от населението . Данните са еднакви с тези за страната.

„Това, което вълнува хората, е колко процента от имунизираните попадат в болница, колко са в интензивни отделения и колко са починалите. В момента от 215 души в болница, имаме 4 ваксинирани и двама с незавършен цикъл на имунизация. При четвъртата вълна се запазва тенденцията за 2-3% от ваксинираните да стигат до болница. От 1176 починали досега – трима са имунизирани. Към днешна дата няма имунизирани в интензивни отделения. Починалите ваксинирани са под 0,3%”, каза д-р Паздеров. Той допълни, че заболеваемостта в последните две седмици е 319 на 100 000 души.

Според д-р Паздеров учудващо е, че при тези категорични цифри имаме толкова малък интерес към имунизациите, които са единствен начин да си върнем нормалния начин на живот, и които са изборът на цивилизования свят. На този фон идват и двата взрива на коронавирус в цехове в Бургас.

Единият е цех с 21 служителя, а другият със 137 сужители и 20 души администрация, работещи на 3 смени. Направени са предписания и ръководствата на цеховете са реагирали адекватно, взети са всички мерки.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s