Габрово тича на 24 септември в нощен маратон

Община Габрово и Българска федерация по лека атлетика канят габровци и гости на града, любители на бягането, да се включат в един нестандартен нощен маратон. Датата е 24 септември, трасето с дължина 6.55 км., а идеята – първо – да се забавляваме и живеем активно и здравословно и второ – да покажем красивия си град в инициативата „Run Bulgaria“ – „Опознай България с бягане“.

Началото на маратона Gabrovo Night Run ще е в 20.00 часа от площад „Възраждане“, краят – отново там, а трасето преминава през ул. „Брянска“, ул. „Христо Смирненски“, пл. „Белорусия“, ул. „Орловска“, ул. „Ген. Радецки“, ул. „Николаевска“, ул. „Неофит Рилски“, Шиваров мост и бул. „Васил Априлов“.

Участниците ще минат покрай първото светско училище в България – Априловската гимназия, красивата сграда на библиотеката, спортната зала, мостовете със скулптури, църквата „Успение на св. Богородица“, паметници и емблематични за града места.

Кой може да участва? Как да се запишем?

Всички професионалисти и спортни натури, родени преди 2006 година, могат да се запишат чрез формата за регистрация на Община Габрово ТУК

или

през сайта на инициативата „Run Bulgaria“ https://runbulgar.com. Скролвате началната страница до РЕГИСТРАЦИЯ: RUNBULGAR 2021, избирате категория („Златен етикет, Golden label) 13 състезания, избирате „Габрово“ и действате според инструкциите.

За тези, които тичат само в изключително извънредни ситуации, но пък идеята им харесва, или пък са родени след 2006, е предвидено олекотено трасе от 1.5 км. Можете да използвате същата форма за записване, но не пропускайте да отбележите в кое бягане желаете да участвате.

Таксата за участие е 40 лв., за габровци – безплатно. В деня на състезанието, и ден преди него, регистрираните в основната дистанция ще могат да получат фланелка, номер и чип за отчитане на времето. Предвидени са парични награди за класиралите се от 1-во до 6-то място – мъже и жени, а всеки завършил маратона, ще получи уникален медал.

Ако искате да загреете за състезанието, заповядайте още в 18.00 часа за първи стъпки по кизомба и уроци по бачата със Стефи Денс, и компанията на DJ Дани Врани.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s