Maze Hunters – една млада алтернативна и интелигентна рок банда, дава сериозна заявка за световната сцена

Доника Кошничарова и Тошко Стоянов

Maze Hunters е post-punk revival / alternative rock банда от София. Основана през 2018 година и в същата година издава първия си сингъл „Two Different Souls“. В продължение на времето групата развива собствен стил. В началото на 2020 година издава втория си сингъл – музикално видео „The Captured“ и е пред издаване на дебютното си EP „I Am Not a Number“. Дмитрий Военнов – бас Александър Иванов – вокал и ритъм китара Евгений Обручков – барабани Валентин Панчев – китара.

Разговорът с момчетата водиха репортерите ни Тошко Стоянов и Доника Кошничарова.

– За новите фенове на бандата ще е интересно да ни разкажете историята ви. Как съдбата ви събра?

–  Две на две. Вокалистът ни Сашо се е запознал с Димо басиста, а ние същевременно свирихме с Вальо двамата и накрая всички се обединихме…

Какви са спомените ви от първата сцена?

– Беше през лятото 2018 година. Свирихме в бар „Амок“ в София и бяхме едни от първите хора, които свириха там. Беше як experience. Когато не успееш първия път, това ти дава усет да работиш по-нататък. Като си преглеждаме записа оттогава и виждаме напредъка!

Във ваша песен пеете:“Save yourself,save  your mind. Save yourself, don’t be blind”. Как бихте описали един истински човек- въобще днес има ли истински хора?

– Всеки човек е истински в своята глава. Важното е да го изразява по принцип, защото много хора не се показват такива, каквито са.

– Сякаш в този свят е трудно да си сам себе си, защото невинаги знаеш кой си ти;  реално всичко, което трябва да правиш , е да научаваш кой си ти, да търсиш..

Какво да очакват феновете?

– На път сме да изкараме албум- той ще бъде с няколко сингъла, които ще издадем. Замислили сме го да е готов през 2022г и да е на всякакви носители. Засега сме издали само един сингъл с клипа „Blind“ и предстоят още три. Относно музикалният стил- има от всичко по малко, може да се определи като структуриран хаос

За какво мечтаете?

– Да се занимаваме с това, което обичаме, да правим това което искаме и с това да се изхранваме. Всеки ден да не е като работа,а като удоволствие- това е общата идея на всички ни.

– Всеки от нас има различни виждания,но музиката ни обединява.

– Искаме повече млади изпълнители, които не са стъпвали на сцена, да се мотивират от нас  и да  започнат да правят собствена музика.

– Много силна мотивация за един артист е да накараш някой човек да бъде вдъхновен ,да изпитва някаква емоция;  музиката предизвиква всякакви емоции.

– Както ние сме се вдъхновявали  от други, така и те да се вдъхновяват от нас, да продължават да създават нова качествена музика.

– Колкото повече разнообразие има, толкова по-хубаво защото се оформя една независима гледна точка.

Съгласни ли сте с цитата: „Единствената истина е музиката“?

– Има много истини, не само музиката.

– Реално, разликата е, че няма истина, която да е обективна, има само субективна истина.

– Истината е много субективно нещо, за всеки ще е различно.

– Истината е, че няма истина.

Репортери Тошко Стоянов и Доника Кошничарова

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s