Разговор с Диана Дафова, относно спектакъла й „Това чудо(вище), наречено Живот“

Диана Дафова- една велика певица и наша световна гордост. Всички много я обичаме! На 9 юни в театър „Theatro” в София беше премиерата на моноспектакъла й „Това чудо(вище), наречено Живот“. Едната от следващите спирки е град Бургас. Бургазлии ще имат прекрасната възможност да слушат госпожа Дафова на живо на 30 август в комплекс „Флора“. Ето какво сподели Диана Дафова пред репортера ни Тошко Стоянов.

Защо точно това е името на спектакъла?

– Името на моноспектакъла „Това чудо(вище), наречено Живот“ е провокативно и показва дуализма в живота. Всичко има две страни, които са противоположни, но и взаимно се допълват. Това е балансът-там някъде между личното и общото, светлината и тъмнината, светското и сакралното, доброто и злото и т.н.; едното се определя чрез другото. Всички ние познаваме и двете страни на живота, който е чудо, но понякога поднася и чудовищни предизвикателства.

Предстои да го представите в Бургас на 30 август. Откога не сте идвали в Бургас и какво да очакват бургазлиите,какви емоции ще изпитат?

– Да, за съжаление много отдавна не съм идвала в Бургас и срещата, която предстои с публиката там очаквам с вълнение и нетърпение.Предполагам, че ще има и туристическа аудитория. Моноспектакълът е богат на текстово, музикално и визуално съдържание. За близо 2 часа аудиторията ще премине през широка палитра от чувства и впечатления. Споделянето на необичайни лични преживявания разплаква хората  или слага широки усмивки на лицата им. Чрез специално подготвена мултимедия ги превеждам през четири континента, пея на 17  езика, има и няколко неочаквани изненади. Освен личния разказ в сценария са застъпени общочовешките теми за корена, вярата, свободата, доверието, любовта, пречистването, интуицията, благословията и др. Сюжетът е много динамичен и държи изострено  вниманието на публиката, както и тяхното непряко участие и съпричастност  в разказа. Това е общо пътешествие на духа, уникално преживяване.

-Кои са следващите градове, в които ще имате възможността да представите спектакъла?

– Към програмата ми постоянно се прибавят нови градове и места за представяне на моноспектакъла. Времената, в които живеем са трудни, изпълнени с ограничения заради пандемичната обстановка и се налага да бъдем много гъвкави по отношение на залите, откритите пространства и публиката. Предстои ми второ представяне в София, след премиерата на 9 юни, но този път ще бъде на 28 септември в „Сити Марк Арт център“-любимо културно средище. Очаквам конкретните дати за Пловдив, Асеновград, Смолян, Плевен, Стара Загора и др.

-Кои са уроците, които научихте от живота?

– Много са уроците, които научих от живота и продължавам да уча. Всъщност проблемите и предизвикателствата са тези, които ни провокират да развиваме себе си; щастливите моменти , към които всеки се стреми, хранят душите ни и оставят красиви спомени; изкачването на житейската стълба и закаляването на характера обаче става чрез трудностите, които срещаме по пътя си. Трябва да сме благодарни за всичко поднесено от това чудо, наречено Живот, защото то ни дава опит.

-За какво сте най-много благодарна на живота?

– Човек трябва да умее да благодари. Имала съм много тежки и трудно преодолими моменти в живота си, загуби и болка. Въпреки това, аз съм благодарна и за тях, тъй като преживяното ме е направило по-силна и устойчива. Когато проявяваш воля и устойчивост, животът ти поднася и дарове. Благодарна съм за таланта си, който ме отведе на 4 континента и ме срещна с много различни хора, разнообразни култури и традиции. Това е голямо богатство. Благодарна съм на семейството си, което е на преден план във всичко. Благодарна съм на публиката, която ми връща многократно любовта, която аз щедро раздавам.

-Като финален въпрос- Кои са трите думи,които описват Вашият живот  и кои са трите  думи,описващи животът по принцип?

– Интересен въпрос…  Бих описвала живота чрез много повече думи, но ще се опитам да отговоря точно. Трите думи, с които бих описала своя живот са: любов, творчество, пътешествия. Трите думи, определящи живота като цяло са:дар,възможности, разнообразие

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s