Внуците на Панчо Владигеров свирят в Бургас в четвъртък

* Изложба, филм, два концерта /джаз и класически/, посветени на бележития музикант и общественик очакват ценителите на изкуството на 16 и 19 август

Внуците на големия български класик Панчо Владигеров, които от години са част от културния живот на Виена – Екатерина, Александър и Константин Владигерови, ще гостуват в Бургас,  идния четвъртък /19 август/. Тогава, от 20.00 часа, в Експо център „Флора“, ще започне кино-музикалната вечер, посветена на знаменития музикант, диригент, композитор и общественик Панчо Владигеров. За първи път пред бургаската публика ще бъде представен биографичният филм „Петолиние на паметта”, посветен на музикалната фамилия Владигерови, на режисьора Марио Кръстев. В лентата Екатерина, Александър и Константин Владигерови, както и по-големият им брат Панчо Владигеров – внук, разказват за живота и творчеството на баща си Александър Владигеров и на световноизвестния си дядо.

Веднага след това забележителното Трио Владигерови ще представи нов поглед към композициите на големия български музикант и общественик, както и творби от своя баща Александър Владигеров. Това ще се случи под открито небе в арт градината на Флората. В програмата са включени също и техни собствени аранжименти и преработки върху южноамерикански джаз пиеси с латино и карибски ритми.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s