Младите в пост – Ковид реалността бе тема на дискусионен клуб в Пловдив

Николина Барбутева

   По случай 12 август – Международен ден на младежта, Асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“, проведе заедно с Фондация „ДА“ Световно кафене „Младите в пост-Ковид релаността“ в Младежки център – Пловдив.

   Младежи, младежки и социални работиници и учители обсъдиха заедно влиянието на пандемията с Ковид-19 върху различните аспекти от живота на младите хора – образование, кариерно развитие, емоционално и психическо развитие, доброволчество, социални дейности и пътуване и свободно време.

   Събитието се проведе с подкрепата на Гражданско обединение „Равни БГ“.

   На дискусионния форум участниците достигнаха до няколко ключови извода вследствие на пандемичната обстановка. Тя безспорно се е отразила негативно върху мотивацията на голяма част от учениците и техните резултати, но не може да се отрече, че се подобриха и дигиталните умения на голяма част от учениците и преподавателите. Локдаунът ни лиши от възможността за свободно пътуване и срещи с хора, но от друга страна намерихме повече време за семейството си и за себе си. Със сигурност след пандемията повече хора ще трябва да обърнат внимание на психологическото си състояние и здраве, защото пандемията се оказа предизвикателство за повечето от нас и засили усещането за самота при по-чувствителните хора.

   Особено внимание се обърна на темата за доброволчеството в Ковид реалността. Доброволчеството придоби нови форми и кризата мотивира повече хора да бъдат добороволци по един или друг начин. Засили се и дарителството. Нуждата да бъдем полезни на обществото с каквото можем се усети мощно още при първата вълна.

   Така под формата на Световно кафене младежи, младежки и социални работиници и учители обсъдиха мястото на младежите в пост-Ковид реалността, последиците от пандемията и как и дали ще се върнем към нормалния начин на живот след Ковид.

автор Николина Барбутева

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s