ГАЛИНА ВЕНЕЛИНОВА:МУЗИКАТА Е ЛЕК ЗА ДУШАТА МИ

Интервю на Вики Върбанова

-Как се роди любовта Ви към музиката?

-Всичко започна в ранното ми детство. Моят дядо беше кавалджия и всеки ден чувах мелодиите ,които той изпълняваше .Дядо Стамен беше един от известните кавалджиите в гр.Шумен по това време. Проявявах интерес към този инструмент, но ми беше забранено, защото в семейството се говореше, че кавалът не бил за мен , а за батко ми . Все издебвах като излязат всички от дома, да се кача на шкафа , където дядо ми криеше кавала и естествено да се мъча сама да произведа звук, което никак не беше лесно…

По късно в 3-ти клас се записах на уроци по кавал в детската школа по изкуствата (без знанието на родителите ми). Ей така влезе в клас един преподавател по кавал и записваше ученици за кавал, гайда,тамбура и гъдулка… Първа скочих и се записах и бях много щастлива, Същият ден след училище бях първа в школата… След няколко месеца дядо ми ме свари с неговия кавал да си репетирам вкъщи, вече свирех мелодия и се подготвях за концерт… Семейството ми се изненада много ,дядо ми беше във възторг и седна срещу мен да ме учи, а аз продължих да ходя и на солфеж. В 7-ми клас кандидатствах в Котел-музикалното училище-приеха ме .Радост голяма.

-Какво беше отношението на семейството Ви към музиката?

-Семейството ни беше музикално, майка ми и баща ми бяха танцьори в ансамбъла Майка много пееше,на всяко събиране тя пееше едни песни бавни народни А аз ….от детската градина си спомням баща ми ме караше да му пея…Знаех всички детски песнички и като пътувахме с колата аз не спирах да пея… В Котел ме приеха с инструмент-кавал,но записах 2-ра специалност пеене.

-Каква музика обичате да слушате и на кого предавате знанията си?

-Обичам ВСЯКАКВА музика да слушам…в колата ми има много песни,музика… Валентин-нашият СИН наследи моята любов към музиката ЩАСТЛИВА съм… Предадох знанията си и на много ученици, ГАЛЕНА е моята гордост. Израснаха покрай мен. Обичам ги и им се възхищавам. Радвам им се много..💞🥰

Какво е музиката за Вас?

-МУЗИКАТА Е ЛЕК ЗА ДУШАТА МИ! Рисувала съм,спортувам, занимавам се с какво ли не, но музиката си е с мен..песните…

-Ако имате възможност да започнете пътя си отначало, какво бихте променили в себе си?

-Какво да променя в характера си? Че съм добра и ако мога да помогна на приятели го правя с удоволствие.. Щастлива съм дори, като си видя приятелите усмихнати… Упорита съм, но това не е лошо според мен. Не, не искам да се променям…Такава съм си, щастлива съм.

автор Вики Върбанова

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s