Комедиантът Георги Кючуков спечели голямото отличие „Златен микрофон” на Първите Национални награди за Стендъп в Бургас

Класни питиета, летен бриз, бурни овации и четири часа чиста доза неподправен хумор на бургаския бряг. Така накратко може да опишем емоциите от годишните награди за стендъп комедия “Golden Mic Stand-up Comedy Awards” в Бургас. Събитието се реализира за първи път, но вече даде сериозна заявка да се превърне в една от най-чаканите и стилни прояви в летния културен афиш на града.

Стендъп комедиант №1 в България е Георги Кючуков.

„Жоро е много талантлив, в неговата комедия има нещо от нашенския, балканския хумор. При него той е много добре изграден и, разбира се, този дрезгав глас. Този микрофон е твой!”. С тези думи популярният сценарист, актьор и писател Иво Сиромахов връчи почетната статуетка на комедианта Георги Кючуков, който стана цар на комедията. Той бе и безапелационен фаворит за наградата на гилдията.

„Много благодаря, много съм развълнуван. Обещавам да бъда добър управник”, с чувство за хумор отговори Кючуков и допълни, че е безкрайно щастлив от оценката на колегите в гилдията, защото те знаят колко е трудно.

Наградата „Любим комедиант на публиката“ отиде в ръцете на Димитър Иванов – Капитана. Тя му бе връчена от харизматичната водеща Мария Игнатова, която бе част от почетното жури.

Водещи на събитието бяха момчетата от „ХаХаХа ИмПро театър”. Димитър Туджаров – Шкумбата, третият член на журито, не можа да присъства поради лични проблеми и бе заместен от Ивайло Нойзи Цветков. 

Първите годишни награди за стендъп комедия “Golden Mic Stand-up Comedy Awards” се случиха в Бургас от 29 до 31 юли. Зад отговорната задача и усилената организация стоят HashtagPAVILION.

„Това начинание е много трудно, но всичко е възможно, когато имаме мечти и когато има хора, като вас, които се гордея, че познавам. Хора, които правят нещата, които искат, които могат най-добре. Всички сте победители!”, сподели по време на гала вечерта Георги Илиев, който е част от настоятелството на Фондация „Комедия”.

Вечерта продължи с есенция от авторски импровизации на всички финалисти, бурни овации, които разплакваха публиката от смях цели четири часа.

Golden Mic Awards не са просто отличие за най-голяма смешка. Те целят да задават посоката на развитие, да стимулират новаторство, да разглеждат актуалните теми и да водят до смислена конструктивна промяна през годините. Нека аплодираме комедиантите, които ще останат в историята като първите финалисти на първите национални награди за стендъп комедия в България. Това са:

Кючуков Kомеди Шоу

Donald McNair

Александър Маринков Комеди

Nik Kiroff – Stand Up Comedy

V for Venetta

Muppet Girls and Julia K

Митака Беше Прав

Деница Кючукова

Miroslav Simeonoff

Димитър Иванов – Капитана

Дими

Olga Pavlova – Stand Up Comedy stand_pam

Ustata Stand-Up Comedy

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s