Топ 4 места, които да посетите през лятото

КРАСОТАТА НА БЪЛГАРИЯ

Лятото е най-точното време за разходки и за събиране на много красиви гледки, които да останат дълго в съзнанието ви и да ви топлят през дългата зима! Нашият репортер Илина Таскова ви е подготвила класация на Топ 4 места, които наистина си заслужава да се видят! Прочетете малко повече за тях, вижте снимките, палете колата и тръгвайте на лов за красиви гледки!

  • Село Тюленово

Село Тюленово изпъква с изящен бряг, който се намира до Шабла и съвсем близо до уникалния Камен бряг. Разбиващите се вълни в отвесните скали, кристалната вода, уникалната природа и красиви брегове запечатват в ума на посетителите чувство за свобода, възвишеност, спокойствие и мистичност.

 Първоначално селото се е казвало Калъч кьой, което в превод от турски означава „Село на сабята“, тъй като населението предимно било гагаузко – християни от тюркски произход.

 В момента скалната арка на брега на Тюленово е единствената такава в Европа.

 Спиращите дъха гледки в Тюленово ще останат бистри в ума Ви и винаги ще стоплят сърцето Ви.

  • Камен бряг

Близо до Тюленово се разкрива прекрасна панорамна гледка от високия скалист бряг на село Камен бряг, който е изключително подходящо място за любителите на девствени местности. „Огънчето“ е доста известно сред посетителите, а наименованието му идва от изоставен сондаж за природен газ, от който излиза пламък вече половин век.

  • Крепост Овеч

Средновековната крепост Овеч е разположена върху плато над град Провадия. Впечатлява с панорамната гледка, от която се вижда града и интересните археологически разкопки. Невероятно място за разходка и отдих по древните земи.

  • Университетска ботаническа градина Балчик

Ботаническата градина в Балчик се е наложила като задължителна туристическа дестинация при посетителите на Балчик и местността около града.

Защитената градина е дом на над 3500 растителни колекции и се слави с изключителната си красота. Градините се свързват с алеи, пътечки и тунели, които придават магичност и прекрасна обстановка на градината.

Водеш рубриката: Илина Таскова

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s