Над 60 деца и младежи се включиха в инициативата на ПК „Бриз“ и ММС „Плувай и ти“

Над 60 деца и младежи от Бургас се включиха в инициативата на ПК „Бриз“ под надслов „Плувай и ти“ по проект „Независими“. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по НПИМД по член 10А, 3Х. Младите хора, включително и такива в неравностойно положение, преминаха успешно курса на обучение, който освен на плувни умения, ги научи и на дисциплина и воля за преодоляване на трудностите, които ги съпътстват в живота.
ПК „Бриз“ даде шанс на тези деца и младежи да се докоснат до магията на плуването, да заучат основите на спорта. Болшинството от тях ще продължат своето обучение в социалната програма на „Бриз“ и през следващата година, увериха от бургаския клуб, а треньорът Янчо Стойчев, който е един от моторите на проекта „Независими“, даде цялостна оценка за свършената работа:

– Какви позитиви донесе инициативата „Плувай и ти“ на ПК „Бриз“, реализирана съвместно с ММС? 
„Инициативата донесе позитиви на всички тези младежи с това, че освен да се научат да плуват, научиха основите на спорта като дисциплина, воля. От опитната треньорка Соня Стойчева знам, че обучението на един човек да плува е равностойно на един спасен човешки живот.
– Обхванахте сериозен брой младежи, включително и такива в неравностойно положение. Това ли е пътят и разковничето за здравословен начин на живот на младите хора?
Според последните проучвания българите стават все по-затлъстяваща нация и спортът е най-големият фактор тази тенденция да се преобърне и освен с качествени храни, достатъчно сън, то и със спорт да се грижим за тялото си. Все повече младежи се интересуват от здравословния начин на живот. 
 – Кои са най-сериозните изводи, които си направихте по време на 4-месечният проект „Независими“, финансиран от ММС, който приключва с много усмивки и готовност за нови плувни предизвикателства?
В ПК „Бриз“ отдавна сме си направили изводите, че не финансовата страна на нещата е най-важна. Приоритетното е да си щастлив и удовлетворен от това, което правиш за младите хора, включително и за тези в неравностойно положение. Социалната дейност е била и ще бъде неизменна част от нашия клуб. Имаме и много социални проекти, които успяваме да финансираме сами, но се радваме, че по този проект можем да работим съвместно с ММС, за да увеличим обхвата още повече.
– Кой според вас е най-важният съвет към децата и младежите, които искат активно да се занимават с плуване?

Основното е дисциплина. Тя е №1. С каквото и да се занимаваш, трябва да си дисциплиниран и успехът рано или късно ще дойде.  Всички млади хора, с които се срещнахме и обучавахме през тези месеци, се убедиха в това.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s