Бургас почете Апостола на рождената му дата

Днес, 18 юли 2021 г., се навършват 184 години от рождението на Васил Левски – великият българин, успял да вдъхне кураж и вяра у народа си да се бори за своята Свобода, защото тя е най-желаното от угнетения.

„Левски е пример за всяко следващо българско поколение. И гордост за нашата нация. Днес честваме не неговата кончина, а неговото рождение, така че можем да се усмихнем и да благодарим на съдбата, че го има в историята, учебниците, умовете и сърцата ни. Благодаря на всички наши партньори, които се включиха в програмата за отбелязване на годишнината.“, каза кметът Димитър Николов.

Днес деца от школите по изобразително изкуство при НЧ „Просвета 1927“ – кв. „Долно Езерово“ и НЧ „Асен Златаров 1940“ разказаха с картини и слово за живота и делото на Апостола, а изпълнителите от детска вокална група „Морски песъчинки“ с диригент Милена Добрева изпълниха патриотични песни. Всичко това се случи в Морската градина, където граждани, политици и войници от Военно формирование 48 940 – Бургас участваха в ритуалите за отдаване на почит към паметта на Апостола при неговия паметник.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s