Общинските съветници от Габрово с благотворителна инициатива за 1-ви юни

По повод 1-ви юни – Международен ден на децата, общинските съветници от Общински съвет Габрово проведоха инициатива „Благотворителен турнир по стрелба“. Съревнованието се проведе вечерта на 28-ми май в спортен комплекс „Христо Ботев“, в обособена секция за стрелба с пневматично оръжие. Най-точен мерник сред участниците показа г-жа Диляна Стефанова, юрист и общински съветник, която заслужено получи първото място.

В днешния празничен ден, събраните средства в размер на 1000 лева бяха предоставени на г-жа Стефка Стоева, ръководител на Детска фолклорна формация „Габровски гласчета“ към НЧ „Габрово – 2002“. С тях ще бъдат закупени народни носии за най-малките певци и певици на възраст между 5 и 8 години.

ДФФ „Габровски гласчета“ е създадена през 2017 г., участва в концерти в гр. Габрово и има множество награди от национални конкурси и фестивали. Сред отличията са първи места от Национален фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ град Стара Загора, „Песенна дъга над Кутев“ град Котел, „Море песен екна“ град Севлиево и „Обредна трапеза“ – ЕМО „Етър“.

Формацията участва в радио „Хоризонт“, както и в концерт „Даровитите деца на България“, излъчен по БНР. През 2020 г. по време на пандемията, в условията на провеждани онлайн уроци, „Габровски гласчета“ печели награда на публиката в конкурс „Пендара“, след проведено електронно гласуване.

Средствата беше вълнуваща и за двете страни! Г-жа Стоева благодари за инициативата и оказаната помощ, а общинските съветници пожелаха на ДФФ „Габровски гласчета“ да прославя и занапред нашия град с прекрасни изпълнения и заслужени награди.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s