Ще ни спре ли пандемията да пътуваме за Великден ?

Анкетно проучване на редактора Илиана Пенова

Традиция е на Великденските празници българите да предприемат пътуване в страната или в чужбина. Ситуацията с пандемията ни предизвика да ви попитаме:

Ще пътувате ли за Великденските празници?

Ето какво сочи нашата анонимна анкета сред читателите:.

Над 65% процента от анкетираните са заявили, че няма да пътуват по време на празниците. Част от тях няма да пропуснат Великденското пътуване заради епидемията, а поради други и лични причини.

23,4% е процентът на тези, които ще се въздържат от пътуване, именно заради опасността от заразата. 31,3% от българите са избрали да пътуват и ще се съберат около трапезата в дома на роднини и приятели, а едва 9% ще се отдадат на почивка, вероятно в някой от комплексите в страната.

Процентът на планиращите пътуване в чужбина е 0. Сред избралите да посрещнат празниците извън своя дом, 10 % са маркирали отговора, че ще пътуват, но само, защото това е единственото им свободно време. Последният, но не по важност въпрос, с който се обърнахме към нашите читатели беше:

Смятате ли, че епидемичната обстановка в страната ще се усложни в резултат от пътуванията за великденските празници?

Отговорът и тук не е единодушен. 47,9 % от отговорилите смятат,че пътуванията ще влошат обстановката в страната .Идентичен е процентът и на тези, които мислят, че пътуването по никакъв начин няма да повлияе на разпространението на вируса в мащаб. 4,2% са колебаещите в отговора на този въпрос.

Независимо къде сте решили да прекарате почивните дни Ви призоваваме да спазвате наложените противоепидемични мерки и да се заредите с положителни емоции от предстоящите светли празници.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s