НВО тази година ще е огромно препятствие, твърдят ученици, родителите искат намаляване на учебния материал

Илина Таскова

Тазгодишните външни оценявания за учениците от 7 и 12 клас ще са истинско препятствие. Родители и ученици желаят намаляване на учебния материал в изпитите, поради невъзможността за усвояване на много добри знания в дистанционна среда на обучение.

В препоръка до Министерството на образованието, омбудсманът Диана Ковачева поиска промени в учебното съдържание при Националното външно оценяване, а това за 4 и 10 клас напълно да отпадне.

Ние от „Алтернатив прес“ ще Ви запознаем с позицията на две ученичка от 7 и 12 клас. Според Магдалена Никова, ученичка в 12 клас от ПТГ „Д-р Никола Василиади“ прекараната една година в електронно обучение не е особено ползотворна.

Магдалена

Ето какво сподели тя: Нищо не разбирам, а ми предстоят матури. Фокусирам се върху най-важният предмет, а именно Български език и литература, който не ми е затруднение и се справям, но това е защото имам много добър учител. Според мен материалът във външното оценяване трябва да бъде намален, защото той не е усвоен напълно, а повечето ученици научихме как лесно се изкарват отлични оценки!

Мария

Ученичката Мария Тодорова от 7 клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Карлово, на която тази година и предстои също Национално външно оценяване твърди, че и според нея дистанционната форма на обучение не е продуктивна и много се изостава с доброто усвояване на материала, което трябва да доведе и до намаляването му в годишните изпити.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s