На 28 април забравяме за асансьорите

На 28-ми април отново ще демонстрираме ползите от избора на стълби и ще насочим вниманието към ежедневната нужна “доза” активно време. „Ден без асансьори“ е инициатива на BG Бъди активен, която насочва вниманието към значението на физическата активност и цели да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Във времена, когато много хора прекарват огромна част от времето си у дома поради пандемията, Световната здравна организация представи новите насоки за физическа активност, които подчертават, че всеки, независимо в коя възрастова група спада трябва да бъде физически активен и че всеки вид движение е от значение.

Новите насоки препоръчват поне 150 до 300 минути умерена до енергична аеробна активност на седмица за всички възрастни, включително хора, живеещи с хронични заболявания или увреждания, и средно 60 минути на ден за деца и юноши.Новите насоки на СЗО насоки подчертават колко е важно да бъдем активни заради нашите тела и умове и какви са благоприятните резултати от това за всички възрасти и професии. Статистиката показва, че всеки четвърти възрастен и всеки пети юноша не получават достатъчно физическа активност. Не трябва да забравяме, че редовната физическа активност допринася за здравето на имунната система. Също така нека не забравяме, че използването на стълбите е страхотен алтернативен вариант на фитнес залата, и може да ни помогне да разнообразим упражненията в домашните тренировки. На 28-ми април ще се опитаме да направим „вълна“ с посланието ни за нуждата от ежедневна физическа активност и ще покажем, че изкачването на стълби е един лесен и достъпен начин да продължите да се движите ежедневно, въпреки наложените ограничения.Как може да се включите?В събитието традиционно се включат хора, организации, влогъри, популярни лица, компании и институции от десетки държави oт цял свят, като покажат своята подкрепа и разпространят посланието за необходимостта от ежедневна физическа активност. Всички те ще покажат своя личен пример по темата с цел да мотивират повече хора да го последват. Инициативата е отворена за абсолютно всеки, който желае да се включи като сподели своя снимка и/или видео в социалните мрежи от неговия избор на стълбите с хаштаг #USEthestairs и #NoElevatorsDay2021. По този начин всеки един може да бъде инфлуенсър на посланието „Да бъдем активни всеки ден е лесно!“ Тук, във фейсбук страницата на събитието можете да следите за актуална информация и да намерите линкове към полезни статии, видео съдържание, идеи за включване, видео упражнения за физическа активност в домашни и офис условия и истории и факти за ползата от движението.Ако искате да организирате събитие за Деня без Асансьори свържете се с нас, за да ви предоставим необходимата подкрепа и ресурси! Събитието е подходящо за фирми и компании, институции (администрации, училища, университети) и други. Интересен вариант за включване в деня, освен да затворите асансьорите, е да покажете другото лице на стълбището! Преобразете стълби – на открито или в блок/кооперация/сграда. Стълбите могат да бъдат цветни, весели и да създават атмосфера. Повече за традиционния Ден без асансьори:Инициативата „Ден без асансьори”се провежда за седма поредна година на 28-ти април 2021 (сряда). Главната цел е да съсредоточи общественото внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която промотира ежедневната физическа активност и спорт за всички.
Повече информация за „Ден без асансьори“ може да откриете на bgbeactive.org . Ако имате въпроси или нужда от допълнителна информация може да се свържете с нас на тел: 0893 320 114 *Всички дейности, част от традиционния „Ден без асансьори“ са доброволни, а достъпът до асансьорите и ескалаторите ще бъде гарантиран за хора с увреждания, както и за тези, които не желаят да участват в кампанията.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s