Джина Иванова за новата си песен „Сто раздели“ и за приятелството си с композитора Стефан Димитров

Въпросите зададе Тошко Стоянов

Джина Иванова е завършила Българската Държавна консерватория със специалност – пеене. Като солистка на група “Трамвай № 5”, заедно с Петко Петков записва всички популярни хитове на групата. След 1990 г. е солистка нa група “Кукери”, с които записва и концертира до 2000 година. Понастоящем работи като соло изпълнител, а с Трамвай №5 пее и до днес. През 2008 се състоя и промоцията на нейния диск „Тя”. Освен многобройните записи за радио и телевизия, и издадените многобройни плочи и дискове, Джина е пътувала на концертни турнета в Англия, Дания, Германия, Швеция, Норвегия, Финландия, Съветски съюз, Полша, Чехия, Словакия, Румъния, Тунис, Алжир и Мароко. Освен с нейното творчество,Джина е известна с голямата си любов,загриженост и отдаденост към животните! Понастоящем тя съчетава работата си в група „Трамвай № 5” с изяви и като солов изпълнител. Ежегодно талантливата певица изненадва почитателите си с нова песен,както направи и сега. Новата песен се казва „Сто раздели“. Ето какво каза пред нашия репортер Тошко Стоянов.

-Песента е по музика на големия Стефан Димитров. Преди да Ви попитам как се роди тя,  искам да Ви върна години назад, за да ни разкажете за първата си среща с композитора!

– Със Стефан Димитров се познавам от 1985 година, когато записахме неговата песен “ Тя “ с група „Трамвай № 5“, изпяхме и една друга прекрасна негова песен-„Когато угасва свещта“… След толкова много години се срещахме по концерти и си говорихме да направим нещо заедно и ето, че се появи един подходящ текст, който го вдъхнови да напише нова песен ! Текста е на поетесата Ники Комедвенска от Сливен, аранжимента направи прекрасния музикант Пламен Велинов-човекът, който стои зад песните на Тончо Русев.

Песента се казва „Сто раздели“. Според вас раздялата може ли да е за добро, да е с добри чувства?

– Според мен раздялата може да бъде за добро, когато хората не могат да намерят пътя един към друг…познавам хора,които след като са се разделили си помагат и се разбират повече откакто когато са били заедно!

Вие сте продуктивен творец. И бих искал да Ви попитам: Може ли да се твори без любов?

–  Дали може да се твори без любов? Според мен не може, любовта е в нас и покрай нас ;всичко, което се случва е свързано с нея…дали е първа любов или раздяла…може да бъде и любов към животните и природата. Любовта няма граници и тя ще ни спаси

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s