Станислава Спасова:“Доброволчеството е призвание. Правиш го от сърце и със сърце.“

Въпроситете зададоха Христиана Стойчева и Илина Таскова

Какво е за теб доброволчеството и как реши да се занимаваш с това?

-С доброволчество се занимавам от 2015 г., когато се присъединих към екипа на НПО „Плюшено мече“. Тогава бях в майчинство и просто не исках да стоя вкъщи.

Доброволчеството е призвание. Правиш го от сърце и със сърце. На мен лично ми носи много положителен заряд и удовлетвореност от свършеното.

Какво вдъхновява човека да прави добро?

 -Вдъхновявам се от добрия пример. Когато си част от доброволческа мисия, си обграден от хора, които мислят в една посока и искат нещо добро да се случи. Просто няма как тези положителни мисли да не споходят и теб.

Какво означава да бъдеш герой в наши дни?

-Всеки може да бъде герой – един ще спаси малко кученце от улицата, друг ще построи цяла къщичка за него. Хубаво е просто да направим нещо за някого и това да донесе удовлетвореност и за двете страни.

Труден ли беше процесът по набиране на средства за Тревненската болница?

– Определено не беше лесно, тъй като бяха нужни финансови средства за ремонт на занималнята и за освежаване на приемния кабинет. Но за щастие имаше фирми, които бяха готови да дарят необходимата сума. Разбира се няма как да не спомена и хората, които доброволно шпакловаха и боядисваха, за да има едни приветливи стаи за малки и големи посетители.

Има ли цена една детска усмивка?

 -Не, но за да я получиш трябва време, търпение и любов.

Каква е Вашата мисия?

 -Искам да виждам повече усмихнати хора около мен.

Голям ли беше броят на желаещите да се включат в инициативата?

-Мисля, че да. Над 150 човека от цяла България са се включили до сега в различните мисии.

Разкажете ни повече за вашия доброволчески екип и как хората могат да се включат във вашата кауза? – екип е силно казано … поддържаме връзка със социалния работник от болницата, с който обменяме идеи какво можем да направим. След това набираме доброволци за мисиите главно чрез TimeHeroes и фейсбук страничката на болницата – „Мисия Царица Йоанна“ .  Всеки, който иска, може да се свърже с мен (0876406440) или с Бонка Тихова (социален работник, 0896884205) или да ни пише във фейсбук.

Скъпи читатели, екипът на Алтернатив Прес се старае да Ви показва положителната страна на света, благородството и таланта на хората. По тази причина ще Ви запознае със случая на две млади учителки: Мариана Пенчева и нейната сестра Силвия Пенчева, които са отворили дома си за деца в неравностойно положение и в момента отглеждат 11 малки и големи деца!

Ако си търсите кауза, която да подкрепите, може да помогнете на голямото семейство, защото да се грижиш за 11 деца под един покрив е истинско предизвикателство!

Може да бъде изображение с 10 души, стоящи хора и на закрито

Можете да помогнете с:

1. Ваучери за храна

2. Дарение за техните сметки за ток и вода

На месец Мариана дава около 1 000 лв. за храна, 500 лв. за ток /зимата/ и 100-150 лв. за вода. Ако някой може да помогне с каквото и да е малко дарение или дори само един ваучер за храна за 10 лв., ни пишете.

Банкова сметка на Мариана Пенчева: Алианц банк България, BG17BUIN7001105242480

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s