Младият певец Даниел Динолов за музиката, мечтите и любимата Варна

Музикалният ни репортер Тошко Стоянов ни среща с младата звезда на сцената Даниел Динолов.

Какво те привлече към музиката?

– Самата хубава стойностна музика ме привлече, но ако трябва да бъда точен, за първи път ме привлече, когато гранд дамата на българската поп музика изпя „Песен моя, обич моя“ на един концерт във Варна. Оттогава аз съм влюбен в хубавата стойностна музика.

-Имаш ли авторски песни?

– Все още подготвям авторския си албум, който трябва да излезе тази година през месец декември. Ще има премиери във Варна, Бургас, Шумен и т.н.

Обичаш много българската популярна музика! Имаш ли любими песни и певци от този жанр?

Това е музиката, която ще продължава да съществува с векове напред и ще бъде най-предпочитаният стил. За съжаление останаха много малко стойностни певци, композитори, аранжори текстописци и се надявам това да се оправи, защото българската хубава стойностна музика трябва да продължава да съществува. Любимите ми изпълнители са много. Някои от тях са: неповторимата и моя прекрасна приятелка Йорданка Христова, моят голям приятел Орлин Горанов, дует „Ритон“, моята неописуема приятелка Маргарита Хранова, Лили Иванова, Георги Христов, Росица Кирилова, също моят голям приятел Панайот Панайотов, Христо Кидиков, Михаил Белчев, моята прекрасна колежка и приятелка Тони Димитрова.

Живееш в морската столица на България. Какво е различното във Варна в сравнение с другите градове?

– Различното е, че когато пея във Варна, усещането е неописуемо и е много вълнуващо; все пак това е моят роден град.

Имаш ли участие от певческата ти кариера, което няма да забравиш?

На сцената има много незабравими моменти, но никога няма да забравя този: „Там срещнах моята първа любов…“

-Разкажи ни малко повече за себе си.

Аз съм от град Варна. Свиря на пиано и на китара. От три години свиря на пиано, по-късно се записах на уроци по китара и малко след това запях. От осем години се занимавам професионално с пеене. Пея на 5 езика- български, италиански, френски, гръцки, руски. През свободното си време обичам да ходя сред природата и обичам да ходя на йога; обичам да посещавам опери, оперети и театри, но най-вече ме зареждат срещите с приятелите и почитателите ми.

– За какво мечтае едно младо момче като теб?

Мечтая хората да станат малко по-добри едни към други и да ценят малко повече хубавата стойностна музика и хората, които са допринесли за нейния успех;… за една по-хубава България- хората да не умират от глад, да има работа за всеки и да не се налага никой да ходи в чужбина, защото това е много тъжно.

Какво ще пожелаеш на себе си и на читателите за месец март 2021г?

Пожелавам си на първо място здраве и хубава стойностна музика ,на моите почитатели и на екипа на „Алтернатив прес“ пожелавам много здраве, много щастие, много късмет. На моите почитатели и на всички българи, където и да са по света, желая да станат по-задружни и да не спират да слушат хубавата стойностна музика. Вярвайте, че животът е хубав и той продължава, каквото и да се случи!

автор Тошко Стоянов

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s