Малкото и талантливо бижу на цирк „Иванов“Кристина Иванова: „Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му!“

Интервю на Христиана Стойчева

Тя е родена в Русе, по време на турнето на цирк Иванов и оттогава не се е разделяла с цирка. Като всяко дете, израснало в цирка, тя мечтае за светлините на манежа, от както е проходила.Тя е трето поколение циркова артистка от страна и на двамата си родители, има по-голяма сестра, която е дресьор на животни и по-малък брат. Родителите й са собственици на цирк „Иванов“, а дядовците й са легенди на световния манеж.На 4 години започва да тренира паралелно спортна и художествена гимнастика, да партнира на дядо си в цирковата клоунада и печели медали на три големи състезания с клуба по спортна гимнастика „Левски Спартак-София“. На 5г. дебютира на цирковия манеж не в една, а в две дисциплини – акробатика на ролкови кънки, под ръководството на дуо“ Есенбеков“ от Киргизтан и въздушна акробатика на трапец, под ръководството на Олег Сисун от Украйна.

На 6- годишна възраст се ориентира окончателно към художествената гимнастика, участва в спектакъла на Нешка Робева „Няма такова шоу“, а в цирка партнира в дресурата на котки на Християн Паунов като танцьорка на италиански фолклорни танци. Тренира различни циркови дисциплини с Натали Киценко от Украйна и дебютира в жанра езда на коне, заедно с по-голямата си сестра Ани.На 7г. започва да взима и уроци по балет при Петър Петков и сбъдва мечтата на малкото си братче и на хиляди други деца като влиза в ролята на Маша от едноименното филмче „Маша и Мечокът“ на манежа на цирк Иванов. Днес вече на 8 години тя продължава да тренира художествена гимнастика с треньор Ева Цонева и да се развива като артист. Партнира и на един от най-добрите български клоуни Борко Първанов, като демонстрира и отлично актьорско майсторство. През 2020 г. излиза на манежа за първи път със солов номер „Акробатичен хула хоп“, а през 2021 г. печели златен медал по художествена гимнастика на турнира „Феникс къп“ в София. Криси е и отлична ученичка, в момента е във втори клас, обича най-много математиката и рисуването. В момента най-голямата й мечта е коронавирусът да си отиде и отново да се върне пред публика.

Какво е циркът за теб? 

  Аплодисменти, светлини, усмивки, голяма емоция, любов и радост.

Какво мислят приятелите ти за цирка? Харесват ли това изкуство?

Харесват го много и те също искат да работят в цирка, когато пораснат.

Малката Криси се радва на невероятната подкрепа на своето семейство и приятели и продължава да развива своя талант , подплътен с много труд и упоритост.

Как приемаш успехите, както в цирка, така и в спорта?

-Като целувки , правят ме щастлива.

Как се научи да изпълняваш толкова сложни номера на такава крехка възраст?

С радост, много желание и много, много труд.

Зрителите на Цирк „Иванов“ могат да я видят най-често в ролята на любимката на всички деца Маша от едноименното филмче „Маша и мечокът“, но още от малка Криси сама  изпълнява впечатляващи акробатични номера, като има възможността да се изявява редом с професионални артисти на световно ниво.

Какво мечтаеш да постигнеш в бъдеще?

Да стана златно момиче.

Само преди няколко дни малката гимнастичка спечели златен медал на турнира по художествена гимнастика „Феникс къп“ в София, но това е само част от многобройните й успехи в сферата на спорта.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Да си измислям танци и съчетания.

Ще продължаваш ли да се занимаваш с цирк и след като пораснеш?

Да, със сигурност, харесва ми.

Пожелаваме на малката Криси да сбъдне своите мечти и с гордост да продължава да представя страната ни пред света, както в спорта, така и в цирковото изкуство!

автор Хриси Стойчева

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s