Фотографът Георги Велев: Аз съм перфекционист

Въпросите зададе Илина Таскова

В началото на това интервю ще се наложи да се представиш за нашите читатели.

Здравейте, аз съм Георги Велев, от София и съм на 25 години, занимавам се с фотография от 5 години и това не ми е само хоби, а начин на живот.

Как реши да започнеш да се занимаваш с тази деликатна професия?

Това е едно деликатно хоби на първо място и се запалих по случайност. Един ден се разхождах из искърското дефиле и снимах с телефон много красиви епизоди и така развих това красиво хоби в мое лично изкуство.

Кое е най-важното нещо, което трябва да постигнеш, за да бъдеш удовлетворен от свършената работа?

На първо място, добри резултати, второ късмет, хубавият момент да ти дойде като неканен гост, но за да ти дойде с лекота, просто трябва да вярваш, че ще можеш и да се забавляваш! Работа без удоволствие, не носи положителни обстоятелства като късмет и плавност, друго важно за успеха ми е упоритостта, без нея не бих имал резултати, особено с такава специфична динамика и не на последно място е въображението. То може да ти направя деня светъл. Въображението ми е като зарядно в джоба , което включвам като не вървят нещата по сценарий, нека добавя, че и една минимална обща култура също помага в лоши дни, затова търсете и знанието.

„Фотография“ на старогръцки означава „техника за рисуване със светлина“. Коя е твоята светлина, която те вдъхновява?

Моята светлина е природата и енергията, която ми носи. Като човек, който обича да пътува, е важно да хвана красивите мигове от природата, защото заснета от хубав ъгъл и с цвят, може да има въздействаща роля. Другата светлина, която ме грее винаги е общуването. И чрез това красиво хоби, аз изразявам портретно емоциите с близки или на хората. Като цяло, държа на портретната естетика повече, отколкото на позирането, нека не забравяме, че фотографията е естествено изкуство, а не актьорско изкуство и точно затова комуникативността като моя черта, ми помага да пречупя моите модели, раждам диалог и после снимки.

маш ли конкретна снимка, която винаги те кара да се гордееш с това, че си фотограф?

Имам доста снимки, които ме карат да се гордея, че съм фотограф. Всички корици на моята страница, една част от портретите ми, албумът за натюрмортова фотография, страхотните арт и улични снимки също. Като цяло и пейзажите с по ярки цветове и по- изразени природни черти, също ме докосват и вдъхновяват. В моята фотография добавям голямо разнообразие, така описвам себе си! Разнообразен човек съм и не ми е в природата да снимам само пейзажи, затова снимам всичко, отворен съм за поръчки в различни подтипове на фотографията. Уцелвал съм уникални моменти и тепърва ще продължавам да развивам това което съм изградил искам да благодаря за съдействието на моята милостиня: наблюдателността. Тя ми помогна да преоткрия много ъгли и идеи и това създава едно удоволствие в мен, това да гледам детайли и ъгли и да извадя най-красивото от „скалните“ реалности.

Имаш ли силно качество, което много ти помага в работата?

Малко ще се повторя, но това, което ми помага много са; въображението, наблюдателността, общителността и движението. Този творчески „миш-маш“ ми отвори врати в много сфери, не само като фотограф, а и в маркетинга или търговията. Смятам да продължавам с все по- разнообразни проекти, защото наистина е удоволствие за мен да снимам!.

амокритичен ли си и кое е първото нещо, което приковава вниманието ти в дадена фотография?

Нека ви кажа , че съм много самокритичен, това е, защото съм перфекционист. Може би това е един минус в мен, но и голям плюс от друга страна, негативно е в случаи. Когато съм на ниво и виждам „несъществуващи“ дефекти, но пък е положително, когато знам какво искам и с тази самокритичност усъвършенствам опитите си, а усъвършенстването на кадрите е много важна стъпка в развитието на един фотограф, това което оковава вниманието на един фотограф е какво да снима и как да го снима, използвайки всички светлинни обстоятелства в наша полза.

Как минава работния ти ден?

– По принцип в момента се занимавам с търговия, но специално за хобито, което развивам – фотографията, минава много динамично. Превключвам на режим „лупа“ и хващам всички достойни епизоди, а резултатът е налице. С фотография се занимавам от 5 години и смятам да продължа развитие в сферата. Имам идеи и проекти, които с желание ще осъществя.

-Благодарим ти за този разговор и успех!

ТЪРСЯТ СЕ МОДЕЛИ!

В момента Георги Велев работи по няколко нови проекта, за които са му необходими модели от Западна и Централна България. Тези, които проявяват интерес, могат да направят връзка с фотографа на:

mail:Georgisky95

Facebok: https://m.facebook.com/Georgi-Velev-Photography-484860195036105/?ref=bookmarks

Instagram :georgi_velev_photography95

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s