Талантливата Богдана Петрова за пътя на едно незрящо момиче до световната сцена

Всеки би разпознал нежния и топъл глас на момичето, което преди години стана победител в “ България търси талант “ – Богдана Петрова. От тогава до сега, тя се превърна в любим изпълнител, не само в България, а и в света. Днес, с нея ни среща Тошко Стоянов. Какво се е променило в живота ѝ след „България търси талант“ четете само в Алтернатив прес!

Едно от нещата, с които те свързваме, е победата ти в ТВ формата „България търси талант“. Каква беше емоцията от победата?

– Подобни емоции преобръщат цялата вселена на един човек. Честно да си призная, бях под таково въздействие на адреналинa тогава, че не помня по-голямата част от събитията тогава.. ха-ха!

Талантлива певица си. Изпълняваш прекрасно българския фолклор. Какво за теб е българският фолклор, как се роди любовта ти към народната песен?

– Любовта ми към народната музика бе породена от майка ми. Тя много красиво и нежно изпълняваше народни песни и някак си аз просто се влюбих във фолклора. Освен това много хора ни казваха, че нейният и моят тембър са почти еднакви и наистина беше така. Когато запеехме с нея нещо двугласно, сякаш пееше един човек. 3. Кои са твоите приоритети?

Естествено музиката е моят най-голям приоритет. Искам непрекъсната да творя, да се развивам и да уча нови и нови неща. И разбира се отношенията ми със семейството и приятелите ми. Времето ми с тях винаги е приоритет.

Разкажи ни никакъв интересен факт за себе си.

Не съм много интересна личност и нямам много с какво да се похваля….при мен само музика, музика, музика…скука!

-Ти си първата българка, която е излизала на сцената на ООН при откриването на заседанието в Ню Йорк. Какви спомени пазиш от това преживяване? ☺

– Почувствах се много горда, че толкова много важни хора събрани там, от всяка точка на земята – всички те бяха изключително впечатлени и направо омагьосани от нашия фолклор, което адски много ме трогна тогава.

Вярваш ли в силата на положителното мислене?

О да, определено. Всичко около нас е енергия, а любовта и позитивната мисъл са с най-силната и чистата енергия съществуваща тук на земята; така че ако си добър, обичаш истински и мислиш позитивно, няма как да не привлечеш добри хора и събития към себе си.

Коя държава би искала да посетиш и защо?

Напоследък са ми много интересни скандинавските държави. Възхищавам се на техния манталитет и начин на мислене.

Какво е мнението ти за цитата: „По-добре да бъдеш наранен от истината, отколкото да си удовлетворен от лъжата“?

Истината е въпрос на гледна точка. За теб истината може да е една – за мен друга. Ако знаеш кой си, накъде вървиш и знаеш кой те обича, нищо няма да е способно нито да те нарани, нито да те удволетвори чак толкова. Защото ще си здраво стъпил на земята с ясна представа за себе си и за своята малка вселена.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s