Димитър Господинов :”Да говорим на езика на добротата”

Въпросите зададе Мишел Петрова

Днес разговаряме с Димитър Господинов, познат като Митко Гуспата. Той е един от първите участници в ТВ формата „Фермата“, на който продължава да съдейства.

-Какво Ви даде „Фермата“?

Пробуждане! Преди участието ми в нея бях другата противоположност на себе си. Работата ми в МВР и по специално периодите, в които работих в специализирани звена като „Изтриване“ и „Наркотици“, изискваха от мен в голяма степен да прикривам емоцията и чувствата си. Сякаш бях в капан доброволно и след участието ми във „Фермата“, всичко това се отключи на макс.

-На какво Ви научи полицейската професия?

Много научих там, аз започнах в полицията от улицата, така да се каже. Нямах стая, новобранец, крадях си занаята от старите кучета. Годините там ме направиха по-подготвен, по-предпазлив и изключително внимателен към детайлите. Забелязвам неща и до ден днешен, които обикновения човек не може, но това е“професионално изкривяване“. Полицията ми даде друга гледна точка за заобикалящия ни свят.

-Какво мислите за благотворителността?

Това е много деликатна тема. Благотворителността е усещане и лична нужда, тя не трябва да има гласност. Мисля, че това е акт на човечност.

На какво искате да научите Вашите деца?

-Уча ги единствено да бъдат добри и да обичат родината си, уча ги да бъдат приятели, но истината е, че всъщност аз се уча от тях на всичко това.

-Вашите деца са интелигентни, красиви, възпитани и много силни! На какво Ви учат те?

Моят син и моята дъщеря са моите идоли, те ме учат на чиста любов.

Какъв съвет бихте дали на всички хора, които изпадат в безизходица в определен момент от живота си?

Всички изпадаме в безизходица и емоционална нестабилност. Това е част от пътя ни. Мисля, че това ни прави хора, защото само при хората се среща това. Трябва да взимаме максимума от него, колкото и нелогично да звучи, тази безизходица може да ни отвори много врати и да ни даде много отговори.

Какво е „Maximal България“, на кого беше идеята за създаването и каква е целта?

-Идеята за „Maximal“ се роди малко преди участието ми във „Фермата“, беше просто разговор с приятели, но без визия и без посока. След моето участие, а и по-време на него, аз вече знаех какво ще бъде „Maximal“ през следващите години. Приключението, което създадох има много имена. Някои намират утеха и бягство от реалността в него, други пък се връщат именно в тази позабравена реалност, трети тестват себе си и лимитите си, четвърти търсят своите сродни души, пети горят за победи и нови лични върхове, шести са пристрастени към природата и дивото, седми обичат историята ни, но ако трябва да обобщя, бих казал, че „Maximal“ е едно голямо семейство от мъже и жени, с детски сърца и приключенски души.

Вие останахте един от най-запомнящите се участници във „Фермата“, много хора харесват Вас, Вашия хъс и сила. С какво се занимавате след „Фермата“ и как изглежда животът ви днес?

След Фермата имам много ангажименти предимно свързани с приключенията. Преди Covid ангажираността ми беше свързана с огромна част от фестивалите из цяла България. Турнета на различни групи и брандове, игри и състезания с благотворителна цел. Последните 2 години съм също така и част от екипа на „Фермата“ като създавам и координирам голяма част от игрите във формата. От скоро се завърнах и към спорта като групов треньор във Vibes fit & Health, нещо с което се занимавах преди много години и макар да съм вече на 39 години то спорта за мен е двигател и винаги съм бил свързан с него покрай битката на сина ми. Чрез спорта и приключенията искам да събудя позаспалият дух на много млади момчета и момичета, да ги накарам да горят и да търсят себе си в най-добрата си форма

. -Как се справяте с трудните моменти и с препятствията, пред които Ви изправя животът?

-С кураж! Защото без него слава няма. Животът ни е възходи и падения и само от нас зависи, колко силно ще въртим колелото си.

-Ако имате възможност да направите нещо за себе си и нещо за света, какво ще бъде то?

За себе си не спирам да го правя, опитвам се да бъда максимално ЖИВ, а за света бих променил едно нещо – да говорим само на един език, на езика на Добротата.

Какво за Вас е щастието?

Щастието е в тишината, щастието е в хаоса, в изгрева и залеза, в здравето, в спорта и приключенията, в пламъка на огъня, в приятелите и семейството. Щастието е навсякъде ,просто трябва да отворим очи за него.

Много благодаря за това прекрасно интервю! Пожелавам ви цялото щастие, много приключения, които да разпалват пламъка и куража, защото „Без кураж, няма слава“-Ивайло Господинов.

автор Мишел Петрова

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s