Певицата Таня Иванова: Няма как да създадеш музика без любов и любовта е музика

Любовта -това чувство е пътят на живота. Във всичко, което правим трябва да слагаме по една капка любов, а с течение на времето тази капка да се превръща в дъжд. Любовта не е само връзка между двама души, защото тя има различни измерения и форми. Една от тези форми е прекрасното изкуство наречено музика. По този повод разговаряме с младата и талантлива певица Таня Иванова.

Тошко Стоянов

Репортерът ни Тошко Стоянов с младата певица.

Здравей! Представи се пред нашите читатели.

Здравейте! Казвам се Таня Иванова, на 29 години съм и съм от Бургас.

По какъв начин са свързани музиката и любовта?

Според мен музиката и любовта са неразделно свързани, защото най-големите, най-романтичните и най-истинските песни са създадени именно, когато човек преживява някаква силна любов или дори в момента я преживява, било то любовно разочарование или щастие. Когато един творец е вдъхновен, той винаги създава нещо истинско!

Ти си певица- от малка ли пееш?

От ранна възраст започнах да се занимавам с музика, стана съвсем случайно: в моето училище имаше музикална паралелка, по съвет на майка ми реших да се запиша там. Освен това и преподавателката ми по музика забеляза таланта ми и каза да се развивам. Така започна всичко…

-Много хора казват,че естрадните песни олицетворяват любовта. Съгласна ли си с това?

В българския фолклор доста често се възпява любовта. Във всеки един стил музика е така. Но, според мен в естрадата има най-качествени песни на тази тема, вълнуващи и оставащи във времето. В този жанр не само, че доста добре се възпява любовта, но и самата музика се слуша от всякакъв тип хора.

Кои са твоите любими песни? Коя песен би определила като „химн на любовта“?

Моите любими песни никак не са малко, защото смея да твърдя, че в България се създава доста качествена музика и хубави стойностни песни. Като химн на любовта бих казала, че е песента „Две следи“, по-оригинал на „Щурците“, защото в нея няма никаква тъжна история или раздяла, а напротив- любовта се възпява като това, което ни държи: това, че е споделена. „Без любовта прозаичен бил света“- много истински и вярно казано. Във всичко трябва да влагаме любов, най-вече в отношенията ни с хората. Има различни видове любов, но в тази песен конкретно се възпява точно истинската любов между мъжа и жената, тази която устоява на времето и въпреки всички трудни моменти, тя успява да ни задържа заедно.

-Разкажи ни малко повече за себе си.

Занимавам се с музика от 15 години. Пея няколко стила музика. Естествено най-много си обичам естрадната музика и българския фолклор. Имам прекрасна дъщеря, която много обичам и осмисля живота ми. Имам много любими неща като хобита. Това е да създавам нещо- всякакъв вид изкуство: да рисувам, да създавам модели дрехи .

Според теб любовта има ли символи?

Да, за мен най-големият символ в любовта е детето, разбира се семейството, музиката и песента също. Всеки един жест, който правим към любимите си хора и хората, които най-много обичаме, абсолютно винаги е символ на любовта.

Съществува ли невъзможна любов?

Мисля, че съществува невъзможна любов, защото не винаги тя е споделена. Не ми се е случвало такава, надявам се и на читателите да не им се е случвало. Трудно е.

Вярно ли е,че нещата направени с любов винаги оцеляват. Така ли е наистина?

Да, те винаги оцеляват, без значение в каква сфера: в работа, в творчество… като цяло в отношенията с хората, защото когато човек е искрен, открит и влагащ любов във всичко, няма как това да не даде плодове, то остава във времето.

Като финален въпрос- Как е правилно да се каже: „Музиката е любов“ или „Любовта е музика“?

И двете, защото няма как да създадеш музика без любов и любовта е музика, защото докосва най-фините струни на душите ни!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s