Маги с новини за киното

Интервю на Илиана Пенова

Днес ви срещаме с Маргарита Стойкова, позната повече като прекрасната ютюбърка Маги. Съвсем наскоро тя отпразнува 30 хиляди абонамента в популярния Youtube. Всичките й последователи безспирно се радват на креативните й идеи, забавните й клипове и моменти от ежедневието й.

Голямата мечта на Маги обаче е да се занимава с актьорско майсторство, а неотдавна тя направи и първия си пробив на голямата и в голямото кино, след като взе участие в проекта „От другата страна“, който е свързан със заснемането на късометражен филм. Той вече е излъчван и по каналите на телевизията.

Преди въвеждането на новите противоепидемични мерки успяхме да се срещнем на живо с Маги и да си поговорим малко повече за дебюта й в актьорството, отношенията в семейството и проблемите в тийнейджърските години. Поговорихме си за бъдещето и плановете на Маги още за и Youtube .

Здравей, Маги! Разкажи ни как получи шанса, да се включиш в тази наистина страхотна, съдържателна продукция?

Познавах режисьорката , тя ми се обади и ме покани на кастинга. За подобни неща организацията не пуска обяви. Мисля, че просто в такива случаи е въпрос на шанс и късмет. Включих се в кастинга и след няколко седмици ми се обадиха, че съм одобрена. Беше много вълнуващо!

Как протече снимачният процес?

-Беше много изморително, цяла нощ. Всъщност две-първата беше репетицията, но тя бе сравнително по-кратка, а вече заснемането беше от около 6 вечерта до 5 сутринта. Беше много интересно за мен! , За първи път участвам в такива големи снимки и ми беше доста интересно да наблюдавам самия процес. Естествено всяка сцена се повтаряше поне по 20 пъти. Беше адски изморително, особено в сцената, в която трябваше да крещим, но си заслужаваше.

-Би ли разказала и малко за самата кампания? Какво представлява и от колко време съществува?

-Кампанията съществува горе – долу от година вече. Свързана е с Весела Тошева, организаторка е нейната дъщеря. Кампанията е широко отворена за всички теми, не е само за вредата от наркотиците и за лошите моменти в тийнейджърския живот. Пишат много интересни статии,струва си да бъдат прочетени. Много готини хора стоят зад този проект и аз много се радвам ,че се запознах с тях.

Всъщност основният конфликт в късометражния филм, който сте заснели, не е проблемът с наркотиците, а е общуването дете-родител. Какво е твоето мнение за този тип отношения и ще добавя един леко клиширан въпрос, който съобразно ролята и възрастта ти няма как да избегна, ти самата можеш ли да се припознаеш в героинята си ?

Да, аз бях доста убедена, че ще се справя с ролята, тъй като ми беше на сърце и беше един мой стар вариант за общуване с родител. Преди не бях толкова близка с родителите си и не им споделях, имах доста проблеми, естествено аз до наркотици не съм стигала. Когато започнах да им споделям, нещата се получиха много по-добре и за мен, и за тях.

А какво според теб, би се случило с твоята героиня ако във филма липсваше четвъртата част, в която е демонстрирано правилното отношение на един родител към подрастващото му дете?

ероинята щеше да остане доста сама, нямаше да получи никаква подкрепа и сама щеше да се унищожи от целия този натиск и на приятелката, и на гаджето си. Щеше да бъде потисната и в бъдеще щеше да остане една голяма травма. Може би дори нямаше да поиска някога деца, защото щеше да изпитва страх.

Тук засягаме и една доста болезнена тема за влиянието на приятелите ? Сблъсквала ли си се с приятели, които те подтикват да правиш нещо, което ти самата не искаш?

Имала съм проблеми с приятели или по-точно съученици. Тормозът, особено в училище е нещо много лошо и много те изтощава . Аз вече не възприемам така наречения „хейт“, нито в ютуб, нито извън него, но преди не можех да сложа тази бариера, не можех де се справям. И точно тук е ролята на родителите, които трябва да те подкрепят в една такава ситуация.

А как реагираха твоите родители на самата роля, която играеш във филма?

Аз им споделих за ролята, но не съм чела пред тях сценария, нито съм им обяснявала подробности . Тате беше с мен на снимките. Беше му много любопитно и беше много горд от случващото се. На мама също много й хареса вече крайния резултат, понеже тя не беше с нас на снимките и видя филмчето, чак след като беше готово. И двамата бяха много щастливи от случващото се. Родителите ми бяха изключително „ЗА“ моето участие в проекта, защото смятат, че това е тема, която трябва да бъде коментирана.

Мислиш ли,че филмът помага по-скоро на родителите, отколкото на децата?

мятам, че е и за двете страни е полезен. Децата трябва да си вземат поука, че трябва да споделят с родителите си, защото те са най-близките до тях и им желаят наистина най-доброто. Родителите от своя страна трябва да си припомнят, че преди да се съсредоточат върху работата си, на първо място са децата им.

Кое е по-важно в тези взаимоотношения, финансовото подсигуряване на детето от родителите или моралната им подкрепа? Кое за теб е приоритетно?

Според мен моралната подкрепа е по-важна, тъй като ако детето е със здрава психика и морална подкрепа от родителите си, то само ще успее да се подсигури финансово. Например аз започнах да работя на 16 години, правя това, което ми харесва заради моралната подкрепа, която получавам. Разбира си и финансите са важни, но за мен моралната подкрепа е много по-ценна от тях.

Вече съществува една нова професия, инфлуенсър, ти мислиш ли да я упражняваш?

Инфлуесърството е много по-различно от блогърството.

Аз съм на същото мнение, точно затова те питам.

За мен инфлуенъсрите са други хора .Т е се занимават по – скоро с модата и трендовете, а влогърите творят . Не смятам,че аз съм инфлуенсър, а снимките ми в Инстаграм са част от моето творчество. Не ги правя за реклама на даден продукт. Естествено и аз получавам предложения за реклами и пиар пратки, но взимам такива, които се отнасятдо мен и са свързани с неща, които наистина правя или ми допадат.

Промени ли се отношението на хората към теб след филма сред приятелите ти и в Ютюб?


Не мисля.Приятелите ми бяха много горди и щастливи, но нищо в отношението ни не се е променило. Все пак аз съм една от всички и това, че участвам в даден проект, дават ме по телевизията или имам повече последователи, не ме прави недосегаема.

По отношение на Ютуб, след проекта нищо не се е променило засега, аз самата даже вече искам да снимам късометражни филми за канала ми. От части бих променила съдържанието си в този аспект, все пак аз раста, а с мен расте и аудиторията ми.

В Ютуб не всеки успява да спечели голяма аудитория. Как успя да си създадеш толкова голяма аудитория?

Тук не смятам ,че е въпрос на късмет. Аз, разбира се много се трудя, но не смятам, че ютубърите, които нямат толкова много абонати, не са достатъчно талантливи, просто не всеки е достатъчно забелязан в конкретния момент. Всичко е въпрос на желание.

А има и много хора в ютуб, които имат много абонати, но не предлагат особено полезно съдържание. Смяташ ли, че при тях, както се казва „скандалът продава“?

-Да така е. Определено е по-лесно да пробиеш със скандал ,отколкото с нещо положително. Разбира се, хората са различни, но в повечето случаи за жалост, скандалът побеждава.

Смяташ ли, че това може да се промени в бъдещето?

Надявам се, че аз и много други хора, ще променим това. Много се надявам ,че това наистина ще се промени от всички млади хора, които искат да подтикнат медийната среда в България към нещо по-добро от скандал.

А какво ново да очакваме от теб ?


Имам нещо ново, то не е свързано с Ютуб или участие във филм, но се надявам ,че на моите последователи ще им хареса!

Благодаря ти много за това интервю и ти пожелавам много успехи от името на целия екип на Алтеранатив прес и от нашите многобройни читатели!

автор Илиана Пенова

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s