Даяна Ханджиева: Фактът, че зрителите на „Фермата“все още не знаят дали съм играла на моменти или не, означава, че съм си свършила работата като актриса и съм постигнала целта си

Интервю на Мишел Петрова

Екипът ни благодари на Дая за специално предоставените снимки!

Тя е млада, амбициозна и красива жена. Тя е великолепна актриса.

Днес разговаряме с Даяна Ханджиева за нейния живот като актриса, за участието й във „Фермата“6, за пътя на нейната мечта и за любовта.

Откъде идва любовта Ви към актьорството?

-Както апетитът идва с яденето, така и любовта към актьорското майсторство започва тогава, когато се потопиш напълно в това начинание. Когато започнеш да изследваш себе си и чувствата си толкова надълбоко, че това в един момент се превръща в начин на живот. При мен интересът изобщо да се пробвам в тази насока дойде докато гледах “Мистър и Мисис Смит” и съвсем спонтанно се записах в първата школа, която ми излезе пред очите.

-Ако трябва да измислите сама своята роля като актриса, каква ще бъде тя?

Ако зависи от мен, бих се предизвикала с роля, която да изкара на повърхността най-скритите ми качества и недостатъци, бих се поставила в най-нетипични и крайни обстоятелства, които да развихрят въображението ми. Винаги са ми били интересни филмите, в които се случва нещо нереално на героя и го кара да опознава себе си и света наново. Харесвам фантастиката във всичките ѝ форми и в този ред на мисли бих играла във филми като Birdbox, A Quiet Place, In Time и други.

-Има ли нещо, което не видяха зрителите във „Фермата“ от Даяна, а трябаше да видят?

-Има много неща, които останаха скрити за зрителите, по простата причина, че те гледат селектиран, монтиран материал за 1 час, а ние вътре си живеем 24-часово ежедневие, пълно с разговори, закачки, работа, дребни караници и т.н. Линията, която беше изведена на преден план за мен беше “Даяна и мъжете около нея” и този “сериал” гледаха хората 3 месеца. За жалост зрителите не ме опознаха като работещата Даяна, която нахлузваше гащеризона и строеше наравно с мъжете, като любопитната Даяна, която се интересуваше от начина на мислене на всеки един участник и задаваше постоянно въпроси, чрез които да ги разбере и опознае, като анализиращата Даяна, която всяка вечер до късно обсъждаше с Йордан поведението и нагласите на хората, както и всякакви други интересни неща от живота. Българите обичат да гледат сеир, затова им се дава сеир и стойностните неща остават на заден план.

Как решихте да участвате във „Фермата“?

Участието ми във формата беше спонтанна необходима стъпка, защото животът ми навън ме беше поставил в такава позиция, че имах нужда от рязка промяна и от нещо ново като изживяване. “Фермата” е предаване, което освен всичко друго, ти предоставя и чудесно поле за изява, от което аз се възползвах максимално. Фактът, че зрителите все още не знаят дали съм играла на моменти или не, означава, че аз съм си свършила работата като актриса и съм постигнала целта си. В личен план също осъществих поставените си цели – добих повече увереност, преборих много от страховете си, срещнах и запазих няколко много ценни човека за мен и излязох с куп научени уроци и незабравими спомени

-На какво ви научи предаването и изживяването „Фермата“?

Научих се повече да приемам хората като отделни единици, които не мислят по начина, по който мисля аз и това е в реда на нещата. Отучих се от това, да вменявам моята истина на когото и да било, сега дори ми е по-интересно разнообразието на характери и гледни точки, отколкото да убеждавам някого защо не е прав според мен. Научих също, че всеки, абсолютно всеки е егоист и в това няма нищо лошо, дори смятам, че така трябва да бъде. Преди се обвинявах, сега вече не. Никой на никого не е длъжен и в една ситуация всеки гледа първо себе си. Осъзнаем ли това, много по-лесно бихме могли да разберем и оправдаем постъпките на хората, защото ние много често сме разочаровани, когато някой друг не е помислил първо за нас. Това идва от нашето его и ни пречи да мислим трезво.

-Вашият сезон беше „Пътят на една мечта“. Коя е вашата мечта?

-Моята мечта на този етап е свързана с професионалното ми развитие като актриса. Мечтая много и нашироко. Искам да стигна далеч в тази сфера. Малко по малко започвам да мечтая и за семейство, но не насилвам нещата. Спокойна съм, че ще се случат в правилното време с правилния човек.

-Гордее ли се малката Даяна с човека, който е днес?

Още не съм достигнала напълно до нивото, с което малката Даяна да се гордее. Помня, че се виждах като успяла, самостоятелна, нахакана, дейна жена, на тази възраст с дете, но никога не е късно. Засега мини Дая може да се гордее с мен заради ясните ми цели, идеологията ми за живота, скоростта, с която се променям и адаптирам и силата и позитивизма, с които посрещам трудностите.

-Кое е най-важното качество за постигането на една мечта?

Постоянството, желанието, визуализирането на мечтата, работата, спокойствието, че дори и бавно да вървиш, пътят е този и все някога ще стигнеш крайната цел.

-Какво е любовта за вас?

Любовта е решение и въпрос на избор. Много хора са се превърнали в едни археолози, копаещи и дирещи това неопределено нещо “Любов”, все едно е някакво заровено съкровище. А в действителност има такова изобилие от любов по света, че се “спъваме” в нея ежедневно. Постоянно се търси “голямата, истинската любов”, вместо да си позволим да усещаме това чувство за всичко. За мен всеки момент, в който усещам сърцето си отворено, чисто и спокойно, пълно с радост и хармония е любов.

Много благодаря за това откровено интервю!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s