Димитър Калайджиев- Митко за любовта, щастието и важните неща от живота

Интервю на Мишел Петрова

Той е един от най-колоритните участници във „Фермата“ 5. Богат на емоции, преживявания и житейски опит. За приключението „Фермата“, за любовта, за щастието и за важните неща от живота ще ни разкаже любимият на много зрители Димитър Калайджиев- Митко.

-Спомняш ли си деня, в който те избраха да участваш във „Фермата“? Как реагира?

-Не бях изненадан, защото аз отидох на кастинг с ясното съзнание, че ще ме харесат. Аз винаги правя всичко с убедеността, че ще се случи това, което искам.

С какво вашата Ферма се отличава от останалите сезони?

-С това, че имаше много повече “материал” от качествени хора, които имаха ясно послание и промениха начина на мислене на доста хора в правилната посока. Примерът е важен.

Как решихте да създадете, заедно с Краси вашият YouTube канал?

-Просто 3 месеца ни снимаха камери и някак остана една празнина след това, която се опитваме да запълним с това ново хоби. Аз лично винаги съм харесвал сцената, оказа се, че харесвам и камерите, а и те ме харесват.

Да, определено и камерата те харесва както и хората от другата страна. А, какво е щастието за теб?

-Да живееш живота си през вътрешното ти усещане, слушайки сърцето или 6-тото чувство, който както иска да го нарече. Да отстояваш и заявяваш себе си, желанията и чувствата си със смелост. В моментите, в които съм пренебрегвал себе си, съм бил най-нещастен. Не говоря за крайности и за дреболии. Човек е нормално да направи някой друг компромис в ежедневието си, все пак зависим и съжителстваме с други хора. Но като цяло колкото по-далеч си от личния си път. Толкова по- нещастен си.

-Вярваш ли в съдбата или всеки сам пише своята съдба?

-Вярвам, че човек кове съдбата си с ежедневните си избори.

-Какво е важно да притежава един млад човек, за да се изгради като качествен възрастен човек?

-Да не спира да учи. Да учи за себе си, да учи от живота, да учи за другите хора, да учи всичко, което му предлагат ежедневните предизвикателства. Аз намирам живота за едно огледало на самите нас и каквото правиш, то се връща веднага при нас. Така че много лесно човек може да започне да осъзнава, защо някой неща му се случват в живота или се повтарят…

-Какво обичаш да правиш през свободното си време?

-Да тренирам, спонтанно пътуване до място, което не съм посещавал преди. Там най-вероятно ще чета книга. Други неща, които ми пълнят свободното време са свиренето на китара, разходки в природата, медитации, семинари за личностно развитие, снимане на видеа, даване на полезно съдържание на хората в социалните мрежи, бащинство…. май мога да пиша много…

-Как се справяш с трудностите?

-Като ги огледам от всяка страна, осъзная какви са били ползите от това, което ми се е случило,приема го като част от израстването на личността ми и задействам решението или смяната на посоката.

-Защо се страхуват хората да показват чувствата си, било любов, щастие, тъга?

-Защото някой, някъде, най-вероятно “мъдър” родител ги е научил, че е срамно да си слаб или че на жената не трябва да имаш доверие, или че могат да те излъжат и хората са лоши. Но аз пак ще кажа, че нашият личен свят е такъв – какъвто е нашият вътрешен. Ако ни е страх от лъжци, ще срещаме само такива, докато не си променим мирогледа. Аз вярвам в хората и до сега не ми се е случвало да бъда фатално прецакан, защото хората, които срещам са пичове.

-Кое е най-важното нещо, на което искаш да научиш прекрасната си дъщеря Лилиан?

-Да чувства удовлетворение от нещата, които прави и да създаде щастливо и здраво семейство. Второто нещо е съвкупност от изключително много ценности, доверие в живота и смелост. Така че това е всичко.

-Много ти благодаря, Митко, за това искрено интервю! Пожелавам ви здраве и щастливи мигове!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s