Стефани Събчева:Никой не е перфектен, а и не ни е нужно да бъдем, за да постигаме целите и мечтите си

Интервю на Теди Димитрова

Днес си говорим с една прекрасна, вдъхновяваща млада дама, която вижда промяната в света, като нещо, което започва първо от нас самите. Стефани Събчева- фитнес треньор и инфлуенсър, днес ни разказва повече за вътрешната красота, страха от несъвършенства и най-вече за участието си във Future Makers-онлайн събитие за кариерно и личностно развитие. А сега, нека дадем думата на Стефи.

-Здравей, Стефи! Наскоро ти беше част от проекта на Next Step-Future Makers, онлайн събития за кариерно и личностно развитие. Ще ни разкажеш ли малко повече относно твоята роля в проекта?

-Здравей! Бях поканена като лектор на събитието за кариерно развитие Future makers. Там аз и още 9 лектори споделихме своите истории и това какво сме научили, когато сме избрали малко по-нестандартни професии. Мисля, че се получи много вдъхновяващо събитие и се радвам, че бях част от него. Моята лекция се казваше „Тайната е в несъвършенствата“

Тайната е в несъвършенствата… Какво се крие зад този лозунг?

-Крие се осъзнаване. Осъзнаване за това, че всеки си има своите несъвършенства, но именно те ни отличават от другите хора. И че не е нужно те да бъдат нещо лошо, а напротив, могат да бъдат в наш плюс.

Доколкото знам, ти говориш от личен опит относно борбата с желанието винаги да сме перфектни. Как се справи с тази битка и какъв урок научи от нея?

-Да, говоря от личен опит. Със сигурност не беше лесно да се справя. Желанието да бъда перфектна се изразяваше под различни форми в живота ми. Като например в храненето и тренировките, работата, общуването с другите хора.

Това, което научих е, че е много по-важно да се опитваш да бъдеш по-добър, но не от другите, а от самия себе си. Да се опитваш да правиш нещата по-добре, а не да се опитваш да ги изпипваш до съвършенство и само да отлагаш. Защото в крайна сметка никой не е перфектен, а и не ни е нужно да бъдем, за да постигаме целите и мечтите си. Важно е да действаме, защото само действието може да ни помогне да се самоусъвършенстваме.

Защо според теб хората се плашат от несъвършенствата?

-Според мен хората се притесняват от мнението на другите хора. Притесняват се, че не са достатъчно добри. Социалните мрежи също много влияят на начина, по който виждаме света. Повечето хора споделят в социалните си мрежи само хубавата част от техния живот, само снимки, на които изглеждат добре. И много хора си мислят, че това е реалния живот, а всъщност в повечето случаи не е. Постоянно се сравняват с другите и си мислят, че не да достатъчно добри, не са достатъчно красиви, не са достатъчно успешни.

Но истината е, че всеки човек си има несъвършенства. Абсолютно никой не е перфектен. И не трябва да се сравняваме с другите, защото те не са в нашите обувки, нито пък ние сме в техните.

Кой е твоят „пътеводител“ в живота?

Когато си помисля за даден цитат, който се опитвам да прилагам винаги се сещам за 2 неща, които до някъде се препокриват:

Make yourself proud“ – Напомня да правя, това което обичам и да се опитвам да ставам все по-добра.

„Inspire.“ – Вдъхновявай. Тази думичка за мен е много силна и крие много значения в себе си. Но накратко да се опитвам да давам добър пример на хората около мен, било то за здравословен и щастлив начин на живот, кариера, отношението ми с другите хора и тн.

Ако имаше възможността да промениш нещо в света, какво би било то?

-Трудно мога да променя света, но се опитвам да променям себе си към по-добро, защото това е в мой контрол.

Но може би било хубаво хората да бъдат по-толерантни и да се опитват да се поставят на мястото на човека отсреща, преди да съдят.

Как успяваш да запазиш позитивизма в себе си, дори в такива трудни времена?

-Не винаги успявам, но се старая да гледам от положителната страна на нещата. Всеки си има и добри и лоши моменти. Животът е такъв, не е перфектен, но за сметка на това е страхотен!

Опитвам се постоянно да благодаря за всичко, което имам, това винаги ме кара да се чувствам добре.

Линк към записа от Future makers: https://www.facebook.com/nextstep.bg.karierno.orientirane/videos/284118479667713/

Благодарим на Стефани, за отделеното време и и пожелаваме още много сбъднати мечти!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s