Мариана Попова:“Старая се да бъда до добро човешко същество“

Днес ни гостува любимата на всички Мариана Попова. Певицата с любов разказа за началото на кариерата си, за дуетните песни и отговаря на въпроса дали според нея човек трябва да бъде горд от себе си. Повече ще прочетете в интервюто на Тошко Стоянов с нея!

Какви са спомените ви от „Кокомания“?

– След запознанството ми с „Кокомания“ преминах един седемгодишен период на обучение – там научих какво е това музика, как да общувам с хората в един близък контакт, как да бъда артист на сцената. Изключително красив и емоционален период, който ще запомня с научаването на много песни за кратък период, на гъвкавост в репертоара, взаимоотношения с публиката. Наистина съм изключително благодарна, че ми се случи „Кокомания“.

Какво беше усещането да представите България на Евровизия през 2006 г .?

– В годините които участвах на Евровизия бяха с много засилен интерес от страна на българската и европейската публика; наистина бе много тежка отговорност. Тя за мен остава като събитие със смесени чувства- бях изключително горда ,щастлива, уплашена и разочарована. Не съжалявам за това че бях там, защото спечелването на Евровизия в нашата страна ми донесе популярност и оттогава така се ползвам с името Мариана Попова и благоразположението на България!

-С Орлин Горанов имате прекрасни дуетни песни „.Разкажете за вашето приятелство с него.

– Орлин Горанов е моята най-голяма сбъдната мечта в музиката. Бях изключително щастлива, когато tой се съгласи да направим първият ли дует “Lejos“. Не съм вярвала че след страхотният успех на испанската ни песен ще създадем нещо толкова красиво като „Чуй ме“. Много го обичам като приятел, като човек; като ментор ме е научил на много важни неща и съм щастлива всеки път когато сме на сцена. Изключително красива и сбъдната мечта

Какъв беше процесът по създаването на тазгодишната ви песен „Дъжд“?!

– „Дъжд“ една песен, която ми предложи Игор Марковски и веднага се приготвих да я направим. Много съм щастлива, че съм част от артистите, работещи с Игор, защото той генерално променя значението на Българската поп музика и отново върна красивите мелодии в произведенията, които създава, заедно разбира се със страшно много автори. Щастлива съм, че „Дъжд“ се превърна в хит и че я чувам от всеки ъгъл; на хората телефоните им звънят с тази песен. Мога само да кажа едно огромно благодаря на Краси Гюлмезов, на Александър Петров, на Игор Марковски, на Лора- прекрасното момиче, което участва във видеоклипа… на всички, които са замесени в песента.

Как оценявате журирането ви в „Гласът на България“ през 2011г ?

– „Гласът на България“ беше поредното предизвикателство за мен. Разбира се аз се хвърлих в работата и процеса на 120% и това даде своите резултати. Победителката беше от моя отбор, но смея да твърдя че обичах абсолютно всички участници, помагах им. Изключително ми харесваше да бъда ментор, да помагам на млади хора да се развиват като артисти, личности. Може би това е причината да направя моята школа „Мери Попинс“ в Плевен. Това ми е идеята да се занимавам с деца в една адекватна възрас,т да им давам готови правилни съвети за това как да бъдат артисти на голямата сцена. „Гласът на България“ беше изключителен период.

-Според Вас,хубаво или лошо е,човек да бъде горд от себе си?

– За мен гордостта и самочувствието трябва да присъстват в поведението на човешкото същество тогава когато има покритие. Когато притежаваш качества те трябва да стоят адекватно спрямо таланта, спрямо количеството творчество което си натрупал. Самочувствието не е лошо, но трябва да идва навреме и да идва там, където ти помага да се справиш; тоест когато излезеш на сцената да го правиш със самочувствие, за да вдъхнеш на публиката спокойствие и увереност. Всичко това да е с огромното покритие.

Кои са Вашата най-важни ценности?

– Мисля, че чувството за справедливост, честността и възпитанието – все неща, които сякаш в днешно време се губят. Обичам да разглеждам нещата в дълбочина, независимо дали е в живота, определена песен или определена ситуация.Също така и способността да казвам “извинявай“ и „благодаря“. Старая се да бъда до добро човешко същество!

– Как бихте описали животът си през 2020 година?

– 2020 година беше изключително интересна и трудна. От тази година живея в Плевен и се задържахме трайно тук. Случи ми се музикалната школа „Мери Попинс. Случиха ми се няколко изключително красиви песни, сред които и „Дъжд“, но няма как да не споменем ситуацията с ковид и как това се отрази на както на финансовото състояние, така и на емоционалното състояние на артистите! Имахме много малко концерти и сценични изяви. Бъдете здрави и се пазете!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s