Миглена Стоянова:Нямам друго занимание освен музиката, защото тя е всичко, което ми е нужно

Интервю на Виктория Върбанова

Би ли се представила за читателите ни?

-Здравейте! Аз съм Миглена Стоянова, на 16 г. от гр. Каспичан. Официално с музика се занимавам от втори-трети клас ,ако не ме лъже паметта ,във вокално студио ,,Звездици“ гр. Каспичан с вокален педагог Луиза Карагенова. Тогава, първоначално тя създаде вокална група от няколко деца, с която ходехме по различни мероприятия от конкурсен и концертен характер. След това ми предложи да работим самостоятелно с нея и така и до днес. Тя ми показа един различен и много по-красив свят където всичко е възможно. Изключителен педагог, приятел, всеотдайна към работата си и каквото и да кажа за нея ще е малко.Винаги ще съм й благодарна за това,което прави за всички нас от студиото и,че полага толкова много труд за да бъдем изпълнители и да правим това,което обичаме!

Какво е музиката за теб?

-Музиката за мен е всичко..Тя е като въздуха!Тя е начин на живот! Не мога да си представя ден без нея! Дори съм се замисляла какво бих правила,ако не се занимавах с музика и до отговор не съм достигала. Тя ме кара да забравя за всичко негативно..не може да се обясни с думи! Тя е нещо ВЕЛИКО! Пожелавам си и това да е ,,хобито“, което ще стане бъдещата ми професия един ден! Аз слушам всякаква музика и изпълнители.

Репортър ни Вики Върбанова с певицата по време на разговора.

-Кой стил музика ти е любим и защо?

-Нямам нещо като ,,любим стил“ Според мен във всяка песен има нещо красиво и истинско стига то да е изпято от сърцето,от душата,независимо от жанра. Напоследък слушам много Ейми Уайнхаус и доста й симпатизирам. Тя е примера за ,,истинско и от душа“, понеже зад всеки неин текст има преживяна история и това прави песента въздействаща. Всичко, което ме докосне и ме накара да настръхна, за мен е ,,любим стил“ .

Как повлия на творчеството ти пандемичната обстановка?

-Пандемията повлия на всичко по света…нямаше как да не засегне и нас. Репетициите бяха прекъснати.. Всяка година студиото ни има и традиционен концерт в началото на лятото,който тази година бе отменян много кратко поради обстановката и забраните. Все пак успяхме да го направим . Той беше точно на Деня на музиката – 1-ви октомври и в край на сметка мисля, че беше точно и на място .

-А с какви награди можеш да се похвалиш?

-От музикални конкурси съм печелила награди и се надявам и за напред да имам все по-големи успехи за ,които ще работя усилено. През миналата година спечелих 3 първи места на VI Национален фестивал за руска поезия, песен и танц ,,Пусть всегда будет солнце“ в областен ,зонален и финален етап ,който се проведе в гр. Казанлък. Първо място в Национален конкурс „Съзвездие“ гр. Шумен и поощрителна награда в Национален конкурс за руска песен ,,Вернисаж“ гр. Русе.

Извън музиката, занимаваш ли се с нещо друго?

-Нямам друго занимание освен музиката, защото тя е всичко, което ми е нужно.

Миглена с Етиен Леви.

-Какво ти носи щастие?

-Щастлива ме прави хубавата музика особено в комбинация с готини хора! Пожелавам на всички да са много здрави, търпеливи, доколкото е възможно в тази тегава обстановка, да се пазят!Пуснете си някоя хубава песен , която ви кара да се усмихнете и за миг се опитайте да забравите за всичко негативно, което ни заобикаля!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s