Валерия Стоянова: „Всички трябва да следваме мечтите си, да вярваме в себе си и да правим всичко с любов“

Интервю на Тошко Стоянов

От кога се занимаваш с музика?

– Занимавам се с музика от много малка. Имам спомени как бях изключително впечатлена от музиката на Michael Jackson и Stevie Wonder. Започнах да карам мама да ми показва как да изсвиря някои от песните им. След което си ги пях и свирих по цял ден. .

-Също така ти можеш и да свириш на синтезатор. От малка ли умееш това?

– За щастие от малка имам възможността да експериментирам със звуците на различни видове пиана, защото родителите ми са професионални музиканти и около нас в студиото има доста инструменти. Основно свиря на акустични и различни видове електрически пиана.

-Какви бяха емоциите от участието ти в „Големите надежди“?

– “Големите надежди” беше едно голямо приключение и моето първо стъпване на по-голяма сцена. Но истинската тръпка на огромна сцена, усетих преди 3 години, в препълнената зала 1 на НДК, където пях заедно с Васил Петров и биг бенда на Националното радио, а след дуетното ни изпълнение, в средата на спектакъла, аз изпълних съвсем сама, акомпанирайки си на рояла, песен на Бионсе.

Тази година създаде нова песен. Разкажи ни малко повече за нея,кое те вдъхнови…?

– Песента “Възвръщане” се роди спонтанно. По време на голямата изолация, заедно с моя баща измислихме музиката, а после аз измислих и текста. Самата песен носи много силно послание за самоосъзнаване и обръщане внимание на ролята на всеки един от нас върху природата, околната среда, и справяне с проблемите пред които се изправяме като човечество! Надяваме се “Възвръщане” да повлияе на колкото се може повече хора със своето послание! Радвам се, че песента има толкова хубави отзиви, както в Интернет пространството, така и в медиите!

Също така ти направи изпълнение и на народната песен песента „Ясен месец веч изгрява“. Обичаш ли българския фолклор и трудно ли ти беше да изпееш точно тази песен?

-Щастлива съм, че направих песента “Ясен Месец”! Щастлива съм и затова, че песента стана точно по този начин! Хармонията и самият аранжимент са както много красиви, така и много стойностни, като музика! Изключително съм благодарна на големия български джаз пианист – Станислав Арабаджиев за аранжимента, помощта и цялостната подкрепа. Любовта ми към народната музика е благодарение на моята баба, която е народна певица и от малка ми показва хубавите стари народни песни! Така, когато чух “Ясен Месец” реших да направя свой вариант на песента, свирейки на пиано и пеейки

Какви са твоите хобита?

– През свободното си време обичам да карам кънки на лед, както и ролкови кънки през лятото. Обичам да се виждам с приятели и заедно да творим музика, да рисуваме и да снимаме клипчета.

-Кое твое качество те прави различна от връстниците ти?

– Всички хора сме специални и всеки един от нас е различен със своите качества и таланти. Не знам с какво аз съм по- различна, но знам, че всички трябва да следваме мечтите си, да вярваме в себе си и да правим всичко с любов!

В края на нашия разговор ще те помолим да ни разкажеш за семейството си.

– Моето семейство са винаги плътно до мен, и ме подкрепят във всички мои начинания! Както по- рано споменах, те са професионални музиканти и аз съм щастлива, че мога да взимам пример от тях и че ме насочват много добре в музиката и музикалната естетика!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s