Джим Кери-пътят от тежкото детство до големия успех и просветлението

Една от най-вдъхновяващите истории в Холивуд е тази на канадския актьор Джим Кери, който е считан за един от най-забавните живи комици и днес навършва 58 години. Щури комедии като „Ейс Вентура“, „Маската“ и „От глупав по глупав“ вече са се превърнали в класика и забавляват поколения зрители. За да стигне на мястото, на което се намира сега, Джим Кери е трябвало да мине през много трудности.

Защо Джим Кери остави чек за 10 милиона долара в ковчега на баща си -  Ladyzone.bg

Тежко детство

Като младеж Пърси Кери, бащата на Джим, е мечтаел да бъде комедиант, но никога не се е пробвал в това поприще. Бил е убеден, че с него няма как да се издържа. Вместо това станал счетоводител – сигурна и доходоносна професия. Той обаче успял да предаде любовта към комедията на сина си.

Снимка: Getty Images

Когато Джим Кери бил на 12 години, баща му загубил сигурната си работа, а с това и дома си. Цялото семейство трябвало да живее в каравана, а Пърси Кери трябвало да върши каквато работа му попадне, за да може да ги изхранва.

Когато бил на 16 години на Джим му се наложило да напусне училище, за да се хване на работа и да помага на семейството си. Той станал чистач във фабрика за гуми.

Въпреки това младият мъж не се отказал от мечтата си да стане комик. Той е открил, че има силата да разсмива хората и искал да си изкарва прехраната с това. Получавал е подкрепа от баща си, който е виждал в изгледите за успех на сина си шанс да изпълни собствената си мечта.В крайна сметка Джим се престрашил да опита и участвал в истинско стендъп комедийно шоу. Заедно с баща си подготвил шегите и се изправил пред публика в комедиен клуб в Торонто. Резултатът от това първо шоу бил катастрофален. Джим се провалил, а публиката не само не се смяла на шегите му, но и го изпратила с освиркване.

Това не отчаяло младия мъж, който продължил да се изявява пред публика, а шегите и изпълнението му ставали все по-добри, докато един ден не бил поканен на турне с комедийна трупа начело с актьора Родни Дейнджърфийлд.

Джим Кери: зад маската на комедията | | Бинар

Следващата стъпка за Джим Кери били САЩ, където започнал да се снима в телевизията и в малки роли в киното. Това не били кой знае колко доходоносни участия и единственото място, в което Кери можел да си позволи да живее, бил килерът на негов приятел актьор.

Един ден, донякъде обезсърчен от трудния път към успеха, Джим Кери решил да се вдъхнови сам и си написал чек за 10 милиона долара – съвсем истински, като изключим факта, че нямал толкова пари в банковата си сметка. От тогава започнал да го носи винаги със себе си.Кариерата на Джим Кери бавно но сигурно тръгнала нагоре и само няколко години, след като написал чека, бил избран за три главни роли в комедии. Това били филмите „Ейс Вентура“, „Маската“ и „От глупав по-глупав“ – и трите излезли през 1994 г.

Успехът на тези филми не само напълнил банковата сметка на Кери дотолкова, че чекът да има покритие, но и вдигнали авторитета му като актьор и му позволили за следващите си филми да иска доста по-висок хонорар.

Джим Кери - тъжното лице на комедията - Webcafe.bg

За съжаление именно през 1994 г. починал бащата на Джим Кери, който бил посветил целия си живот да издържа семейството си и подкрепял сина си във всяка крачка от пътя му като актьор. На погребението на Пърси Кери, Джим най-сетне извадил чека, който бил написал за самия себе си във времето, когато нямал нищо и го сложил в ковчега на баща си.

Днес състоянието на актьора се изчислява на около 180 милиона долара. Той отдавна се е доказал в комедийния жанр, но това не му пречи да участва и в по-сериозни филми, като „Шоуто на Труман“ и „Човек от луната“, за които има награди „Златен глобус“. В момента продуцира и участва в сериала „Смях през сълзи“, който е донякъде вдъхновен от собствените му преживявания като любим на милиони хора актьор.

Със сигурност успехът му днес надминава и най-смелите очаквания на актьора, но за съжаление баща му беше жив само колкото да види големия му пробив в киното. Затова пък чекът за 10 милиона долара е доказателство, че ако вярваш в себе си, можеш да постигнеш всичко.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s