ХАЙДЕ НА КАФЕ!!!

Кафе с лимон: описание, ползи и вреда, готвене

Успокояваща напитка сутрин ви позволява да се събудите по-бързо и да започнете нов ден с добро настроение.Бързо ободрявайте тялото с помощта на кафе с лимон.

Има много любители на кафето. Тази напитка е много популярна в много страни. Заслужава да се отбележи, че методите за приготвяне на кафе напитка са много. Добавянето на различни съставки придава на кафето разнообразен вкус. Не всеки знае, че различни цитрусови плодове могат да бъдат добавени към кафе напитка, включително и лимон. Този цитрус придава на кафето пикантна киселинност и повече „разкрива“ аромата. Някои ценители на такова питие казват, че когато се добавя лимон, горчивината на кафето става по-забележима.

Не всеки знае, че тази ободряваща напитка има условна родина. Смята се, че за първи път е направено в Италия. Ето защо напитката има второ име – „римско кафе“. Тази интересна напитка се нарича още „romano“.

Класическата рецепта за правене на такова кафе е много проста. Жителите на тази страна първо приготвят доста силно еспресо, след което добавят малко лимонов сок и жар. Приготвянето на ободряваща напитка не отнема много време.Такова кафе се приготвя не само в Италия, но и в други страни. Ценителите на кафе отбелязват, че напитката придобива уникални вкусове, когато към нея се добавя лимон. Днес има огромно количество голямо разнообразие от рецепти за приготвянето на тази кафе напитка.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s