Дует „Paradox“ :Работим върху издаването на албум, тъй като имаме осем завършени авторски песни, а скоро се очертава да запишем и втория си сингъл „Восъчно сърце“

Въпросите зададоха Доника Кошничарова и Тошко Стоянов – Бургас

Симона Маринова и Диана Димитрова са дует „Paradox“.Двете момичета от Бургас, които от 15 септември учат китара при проф. Стала Динкова в пловдивската Музикална академия, получили покана лично от водещия Драгомир Симеонов да изпълнят „Клечка кибрит“ в ефира. На Младежкия конкурс за изпята поезия на Sofia Singer Songwriter Fest 2020 пък Симона Маринова спечели първа награда за авторска музика, текст и аранжимент с песента си „Примирение“. Това даде право на дует „Парадокс“ да участва във финала на фестивала и им осигури възможност да запишат поне още една от песните на бъдещия си албум в студио Zero Project в София.На 31 октомври двете момичета пък ще пътуват до родния си град Бургас, за да пеят за почитателите си в Papa Beer. Концертът е с начален час 20:00. Ето какво разказаха за нашите читатели младите дарования.

-Нека започнем разговора с въпроса: Как се запознахте?

– Запознахме се в музикалното училище в Бургас. Тогава бяхме в пети клас и се оказа, че сме в една специалност – класическа китара. Започнахме да прекарваме повече време заедно покрай китарния ансамбъл.

-Какво е скритото послание на хита Ви „Остани“?

-Искахме да пресъздадем красотата в необратимостта на момента, в който осъзнаваме, че е време да кажем сбогом на любим човек. „Остани“ символизира тази вътрешна борба, която настъпва, защото не искаме да се примирим, дори да знаем, че това е правилният избор.

-За какво мечтаете?

– Мечтаем все повече млади хора в България да се интересуват от качествена поезия, хубава музика и най-вече да бъдат дълбоко свързани с родната култура.

Вие сте млади и талантливи. Има ли български творчески имена, на които се възхищавате?

– Възхищаваме се на творци от различни сфери в изкуството. И двете много харесваме импресионизма като направление в литература, музиката и изобразителното изкуство. Впечатляваме се от поезията на Пейо Яворов, Никола Вапцаров и Димчо Дебелянов. Българската православна църковна музика също е неизменна част от нашия живот, тъй като пеем в църковен хор „Херувими“ – гр. Бургас и любими са ни обработките на композитора Добри Христов. Страната ни има богато културно наследство и в областта на симфоничната музика – няма как да не споменем имена като Панчо Владигеров, Петко Стайнов и Веселин Стоянов. От по-съвременните български изпълнители харесваме група Точка БГ, които създават докосваща поезия и красива музика.

-Как се забавлявате?

Обичаме да гледаме филми, да излизаме с приятели, да слушаме музика, да четем, да ходим на различни културни мероприятия, да рисуваме любителски и т.н.

-Какви са интересните случки, които са ви се случили?

Интересно преживяване беше първото ни участие. Учителката по български език помоли ансамбъла по китара да направи аранжимент на песента „Бел кон“ за концерта „XII-тите Майски срещи“ 2018 г., но тъй като трябваше да се реагира за твърде малък период от време, много от китаристите нямаха възможност да участват. И по време на едно междучасие учителката се обърна с молба към нас и ние се съгласихме. Тогава за пръв път излязохме на сцената като дует, което постави и началото му. Друга интересна случка беше, когато за пръв път изпълнихме първата ни авторска песен, която до този момент нямаше име и щом приключихме изпълнението си, публиката я нарече „Безкрайност“. Нещото, което изигра голяма роля в сближаването ни, беше дневник, в който всяка от нас разказваше на другата своите преживявания.

Какво да очакваме от вас в бъдеще ?

– Работим върху издаването на албум, тъй като имаме осем завършени авторски песни. Съвсем скоро се очертава да запишем и втория си сингъл „Восъчно сърце“.

-Какво ще пожелавате на читателите?

– Пожелаваме на всички да бъдат здрави, щастливи, целеустремени и много вдъхновени!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s