Kris Gran: Очаквайте от мен музика, различна и истинска – такава, каквато аз я усещам

Интервю на Ивелина Димитрова

Кристиан Грънчаров е на 24 години от Бургас. От 6-годишен свири на пиано, а когато е на 9 баща му започва да го учи на китара. И двамата му родители са музиканти, но не са избрали музиката за свой професионален път. Въпреки всичко Крис е влюбен в музиката и завършва „Поп и джаз пеене“ в Консерваторията, след което записва магистратура „Педагогика на обучението по музика“ отново там. Споделя, че се вдъхновява от музиката на Ед Шийрън, артистът, с чийто кавър спечели всички в „Гласът на България“.

Какво е за Вас музиката ?


-Музиката за мен е страст и спасение. В едни моменти ме пали и ентусиазира, в други ми помага да се уединя и успокоя. 


От колко време се занимавате с това ?


-Занимавам се с музика от 6-годишен, когато взех първия си урок по пиано. След това започнах да си акомпанирам на китара, а пеенето винаги е било удоволствие за мен. Винаги съм искал да създавам нещо и от малък изразявям себе си чрез музиката.

Музикалния талант наследявате от родителите си, но за разлика от тях се развивате професионално в тази сфера. Защо?

-Много пъти съм го казвал, но аз също не бях убеден, че ще се занимавам професионално с музика до края на средното си образование. Винаги интересът ми е бил натам, но имаше доза несигурност, която ме плашеше. В крайна сметка родителите ми ми помогнаха да поема по този път към края на гимназията. Освен тях, дядо ми е изключително музикален и всички казват, че съм наследил много от него.


Знаем, че сте взели участие в един от най-големите телевизионни музикални формати ,, Гласът на България”. Каква беше емоцията да бъдете на толкова голяма сцена и как протече подготовката за Вашето участие ?

-Емоцията е незабравима. Участието ми във формата беше вълнуващо и ме научи на много. Помня как се подготвях в репетиционните на НМА “Проф. Панчо Владигеров”, както и в тези на общежитието ни. Наистина се бях отдал на репетиции.

Какви са отношенията Ви с Владимир Ампов- Графа?

-Графа беше човекът, който ме подкрепи след формата и продуцира една от песните ми след Гласът, за което винаги ще съм му благодарен. И до днес, три години по-късно сме в много добри отношения. 

През какво минава създаването на една песен?

-Една песен може да мине през много етапи и състояния. Зависи от какво настроение е породена и каква е темата в нея. Може да се роди за нула време в завършен вид, както и да се отлага във времето. Обикновено процесът протича в този ред – написване(музика, текст); аранжиране; запис и обработка, а след това вече се търсят начини да се популяризира.

Кое Ви вдъхнови да напишете последната си песен : ,, Всичко ще дам” ?

-Идеята се появи след няколко мои участия и не след дълго я доразвих. Дойде доста лесно и приятно, явно просто бях доста ентусиазиран. Помня, че имаше и други музикални идеи, които изникнаха тогава, но тях все още не съм реализирал.

Кое провокира партньорството ви именно с Димитър Атанасов?

-С Митко сме близки приятели от 3 години вече и той много ми помага от самото ни запознаване насам, но чак сега за пръв път работихме съвместно по създаването на песен. Той е голям професионалист и ми харесва това, че е широко скроен. Беше въпрос на време да започнем с нещо и знам, че ще продължаваме да работим заедно и занапред.

Какво да очакваме в бъдеще от Вас?


-Давам най-предвидимия, но пък сигурен отговор – музика, разбира се. Различна и истинска – такава, каквато аз я усещам.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s