Филмът „Доза щастие“ развълнува младите в Габрово

Христиана Стойчева

По инициатива на Младежки съвет по наркотични вещества и Превантивно информационен център към Община Габрово, като част от кампанията на фондация „От другата страна“ и NO BLINK Studio, се прожектира филма на режисьора Яна Титова „Доза щастие“ .

Зрителите за пореден път останаха развълнувани от завладяващата история на журналистката Весела Тотева и нейната дългогодишна борба с хероиновата зависимост. Непосредствено след края на филма се проведе дискусия, с гости Валентина Каролева- дъщеря на Веси и изпълняваща главната роля в продукцията, Светла Иванова– жена , сблъскала се и преодоляла пътя на зависимостта и Марина Попова-терапевт и консултант в Националната информационна линия по наркотиците, алкохола и хазарта. Чрез емоционален разговор видяхме зависимостта през гледните точки на майка и на дъщеря. „Единствената ми мисъл , когато бях дете беше, че мама е болна и аз трябва да и помогна, но не знаех как,беше ме страх да не я загубя.“- сподели актрисата. В отговор, Светла Иванова добави, че най- тежките думи, които е чувала от собствената си дъщеря са „Мамо, не искам да умираш!“ Тя разказа на публиката за своя път, свързан със зависимостите и колко трудно е всъщност да се отделиш от един такъв свят, както физически, така и психически.

Психоложката Марина Попова разказа повече за работата си с близки на зависими и призова младите хора да бъдат разумни, внимателни и отговорни към самите себе си. Публиката също зададе своите въпроси, свързани с филма и превенцията на зависимости, на които екипът от експерти отговори с максимална точност. В края на срещата посетителите имаха шанс да получат автограф и снимка от актрисата.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s