Певецът Валери Владимиров: Може и да е нескромно, но само аз и Стефан Илчев можем да изпълняваме трудните песни на примата Лили Иванова

Интервю на Христиана Стойчева

Какво означава музиката за Вас, особено в тези тежки времена?

-Музиката, без да преувеличавам и с ръка на сърцето, мога да кажа, че е смисълът на моя живот. В най-тежките моменти, когато съм изпращал скъпи за мен хора от този свят, музиката ме е спасявала от емоционално и психическо рухване и ми е давала сили отново да продължа напред. Тя е моята спътница и когато ми е било светло, красиво и радостно в душата. Въобще не разбирам хората, които живеят без музика.

А каква е ролята на публиката за Вас? Някои изпълнители твърдят, че правят всичко за нея, други пък, твърдят, че изкуството е най-важно и публиката не е от значение.

-Публиката е най-истинският коректив за един изпълнител. Болшинството от хората, дошли да чуят хубава музика не са музиканти по образование, но те безпогрешно усещат кое е добро и кое не. А и нашата работа е предназначена за публиката. Един изпълнител се изгражда, когато има аплодисменти в залата и дори сълзи на радост в нечии очи. Тогава разбираш, че вървиш в правилната посока.

Имате ли любима песен, която задължително изпълнявате на всеки Ваш концерт?

-Много интересен въпрос. Ако един изпълнител харесва дадена песен като любима, то изниква въпросът, останалите песни просто ей така ли ги пее?! Във всяка песен са вложени любов и сърце, всяка песен е изживяна и изстрадана. И все пак от моите авторски песни „Търсих теб“ е песента, която почти напълно ме описва, а от международните хитове, това е „Камино“-песента, която ме „качи“ на сцената, когато бях шестгодишен и която днес се слуша в мое изпълнение в страната, откъдето произхожда-Аржентина, за което съм особено благодарен на моите фенове.

-А имате ли Ваши любими изпълнители от световната сцена?

-Има много певци, които слушам с голямо удоволствие. Но за мен големи имена, които и до днес слушам, това са Арета Франклин и Уитни Хюстън, светла им памет.

-Знаем, че готвите нещо интересно. Да повдигнете завесата за нашите читатели за бъдещите творчески проекти? Какво да очакват феновете скоро?

-Бъдещите ми проекти включват нещо различно. Това е една симбиоза между хаус, денс и електронна музика, с включени фолклорни елементи, което, както виждам, се приема добре. Също така ,в този смесен стил смятам да осъвременя някои от старите си песни, както и златните български хитове. И разбира се, готвя и нови авторски песни и кавъри.

Доколкото сме запознати, само Вие и бургазлията Стефан Илчев изпълнявате така брилянтно песни на примата на българската естрада Лили Иванова. Вие срещали ли сте се с нея, тя чувала ли е Ваши изпълнения на нейни хитове и евентуално какви са отзивите й за тях?


– Този въпрос ми е задаван много пъти-дали съм се срещал с Лили Иванова и дали е чувала мои песни. Тя, разбира се е номер едно, спор няма, но все още не сме се виждали. Дали е чувала мои изпълнения?! Нямам представа. Но бих се радвал.
А със Стефан Илчев се познаваме лично, въпреки, че отдавна не сме се виждали и аз уважавам стремежа му за реализация. Той стана известен с това, че в един формат имитираше Лили Иванова. Но Лили Иванова не е за имитация. Или изпълняваш песни, които Лили е пяла, НО по свой начин и интерпретация, или въобще не се захващаш. Но колкото и да е нескромно, да, само ние със Стефан Илчев успяваме да изпеем толкова трудни песни.

-Благодарим за този разговор! Пожелаваме успех в реализацията на интересните проекти и оставаме в очакване.

-И аз ви благодаря и желая на Алтернатив прес да бъдат все така прекрасни, здрави и амбициозни по пътя в реалното отразяване на всичко добро и истинско, т.е. истинската журналистика!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s