Петьо Петков получил прякора си „Шайбата“ като малък по време на тренировка като вратар хокеист

*** Шайбата се радва на любовта на публиката, а отскоро е и млад татко

Интервю на Тошко Стоянов

Какви са спомените Ви от театрална студия „Камбаната“?

Шайбата отскоро е млад баща и щастието го съпътства навсякъде, където пътува.

-От театрална студия „Камбана“ имам прекрасни спомени като тийнейджър. Това е мястото, където за първи път се качих на сцената. Бяхме една прекрасна група деца с чудесен ръководител- свободни, щастливи, откривахме театъра. Първото ми излизане на сцена, няма да забравя стъпвайки и мислейки се за че съм вече много голям актьор, имах сила само да клекна. Дойде една приятелка при мен и ми прошепна „Шайба много е просто,кажи си текста и гледай да не се блъскаш в мебелите“

Участвате в клипа на песента на Лили Иванова-„Ветрове“. Как се случи това?

-Беше много просто… Един от продуцентите ме намери в двора на НАТФИЗ и ме попита дали искам да се снимам в един клип. „Много е просто: ще ти дам 20 лв, а трябва да тичаш по едни поляни и да гушкаш едно готино момиче“ . Разбира се че се съгласих. Впоследствие се разбра, че клипът е към песен на Лили Иванова, иначе никой нямаше да се навие, все пак го раздавах лошо момче; но пък остана един чудесен спомен от Маги, светла й памет, която загубихме (Маги е прекрасното русо момиче ,с което участвах в клипа)

Започнахте нова театрална постановка-„Баща ми се казва Мария“. Каква е емоцията да си партнирате с Ваши колеги и приятели на сцената?

-За новото представление „Баща ми се казва Мария“ мога да кажа, че се получи по-добре отколкото очаквах, това се случва рядко. Емоциите са изключителни и само прекрасни с моите прекрасни колеги.Става все по-добре. Всички, които не са го гледали, да го направят, а тези които са го гледали и ще присъстват пак- поздравявам и благодаря!

Актьорът снима селфи с нашия репортер Тошко Стоянов по време на разговора ни.

Любопитно откъде е този прякор „Шайбата“?

-Прякорът ми дойде от улицата. Като деца, там играехме хокей, мен ме пратиха, понеже видяха, че имам интерес към този спорт, да ме пробват на тренировки, но аз бях по-дебело момченце (дебелите винаги са на вратата). На вратата е меко казано болезнено и не е особено приятно изживяване, особено ако тренираш с по-големи. На тръгване се направих, че не съм взел шайбата и тя ми е в джоба- имах шайба и тъй като по онова време не отвсякъде можеше да си купиш шайба и аз бях единственият в квартала с такава и оттам „шайбата , шайбата, къде е шайбата, викнете шайбата“… всъщност това е единствената кражба в живота ми, естествено първата и неуспешна и така цял живот ме преследва шайбата!

Подредбата или хаосът преобладават във Вашия живот?

-Интересен въпрос. Мога да кажа, че според мен животът ми е нещо като онзи паметен мач на световното 94-та година на националния отбор по футбол срещу Германия. Един от коментаторите, мисля, че на германците, беше казал за нашия отбор, че това е организиран хаос-та така с моя живот

Какво за Вас е вярата? Трябва ли да вярваме,дори и да знаем,че няма да успеем?

-Вярата за мен е едно от най-силните оръжия на човека. Ние, ако вярваме не можем да кажем че няма да успеем- някой ни е казал ,че няма да успеем, но вярвайки знаем, че ще успеем!

Според Вас, защо ако искаме да променим света, първо трябва да променим себе си?

-Защото целият свят е вътре в нас – променим ли себе си променяме света, затова се казва „промени себе си , за да промениш света“.

Как ще прекарате оставащото до края на лятото време?

-Ще го прекарам главно пътувайки играейки и обратно към моето семейство, където ме чака новороденият ми син Богдан който ще нагушкам и нацелувам. А на вас и читателите ви желая всичко добро, бъдете здрави, щастливи, обичайте се, обичайте другите и благодаря за вниманието ! До скоро!

автор Тошко Стоянов

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s