ПРАЗНИЦИТЕ НА ПЕСТИЛА ПОДСЛАДИХА МАЛО И ГОЛЯМО В ЕТЪРА

Христиана Стойчева

Празниците на пестила очароваха и зарадваха мало и голямо в Габрово. Те се проведоха в Етнографският музей на открито „Етър“. Това е традиционно за района сладко изкушение от сини сливи. По време на тези три дни, посетителите имаха възможността да се запознаят отблизо с цялата технология по приготвянето на пестила, както и да си го купят от специалната алея на вкусовете, заедно с още много родни продукти. Съвместно с празника се проведе и фолклорния фестивал „Обредна трапеза“ с участници от цялата страна, които съживиха българските традиции пред стотиците посетители на музея.

Освен празничната програма, туристите успяха да се насладят на архитектурния комплекс и възрожденската обстановка, която пресъздава, да посетят постоянните и гостуващи експозиции и да се докоснат до традиционни за българите занаяти.

За малките беше подготвена детска работилница, където те се изявиха като истински занаятчии. Несъмнено ЕМО „Етър“ е една от гордостите на българския туризъм, еднакво интересен за всички възрасти.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s